Bilantul total al deceselor provocate de epidemia de febra hemoragica Ebola in Africa de Vest a ajuns la 932, iar 45 dintre acestea s-au produs in zilele 2-4 august, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii intr-un comunicat, citat de Reuters si AFP.

Majoritatea cazurilor noi de imbolnavire sunt in Liberia, in timp ce numarul cazurilor noi din Nigeria a crescut de la 4 la 9, inclusiv un deces.

In total, 1711 cazuri (acestea includ cazurile confirmate, probabile si suspectate) au fost recensate in cele patru tari din regiune: 495 in Guineea, dintre care 363 de decese; 516 in Liberia (282 decese); 691 in Sierra Leone (286 decese), si 9 in Nigeria, intre care 1 deces.

OMS s-a reunit miercuri, pentru doua zile, la Geneva pentru a decide daca Ebola reprezinta o “urgenta de sanatate publica de anvergura mondiala”, care se defineste ca “un eveniment extraordinar care ar putea constitui un risc de sanatate publica in alte tari cu aceasta boala, care se raspandeste la nivel international si necesita posibil un raspuns international coordonat”. OMS va anunta concluziile vineri.