Presa din Ucraina distorsioneaza in mod deliberat imaginea Transnistriei, prezentand aceasta regiune ca fiind o entitate inamica, acuza Comitetul de Securitate al regimului separatist de la Tiraspol, citat de RIA Novosti, potrivit Mediafax.

"Relatarile controversate ale unei parti a presei ucrainene au rolul de a destabiliza situatia la frontierele Transnistriei si de a starni panica in randul locuitorilor din regiunile ucrainene situate aproape de frontiere. Transnistria este prezentata ca fiind un inamic pregatit sa atace Ucraina, unde este pace si armonie", acuza Aleksandr Dornia, purtatorul de cuvant al Comitetului de Securitate de la Tiraspol.

Dornia a denuntat relatari "tendentioase" si "false" ale postului ucrainean Inter TV, potrivit caruia focuri cu arme automate au fost trase din Transnistria spre teritoriul Ucrainei.

De asemenea, Dornia a criticat afirmatiile analistului militar ucrainean Dmitri Timciuk, care a numit Transnistria drept "o entitate ostila Ucrainei".

Serviciul transnistrean de securitate (KGB) a negat informatiile aparute in presa ucraineana privind focuri de arme automate trase de pe teritoriul Transnistriei spre militari ucraineni