Presedintii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Petro Poroshenko, s-au intalnit vineri pentru prima oara, in marja ceremoniilor dedicate celei de-a 70-a aniversari a Debarcarii din Normandia, potrivit anturajului presedintelui francez Francois Hollande, citat de AFP.

Presedintele francez "i-a reunit pe Putin si Poroshenko la castelul Benouville in marja ceremoniilor", chiar inainte de dejunul liderilor mondiali, a declarat aceasta sursa.

Cei doi "si-au strans mana si au conversat normal. A fost vorba de un schimb normal si grav intre cei doi lideri", a precizat sursa citata, adaugand ca Angela Merkel a contribuit si ea la aceasta intalnire.

"Un dialog a putut sa inceapa intre cei doi asupra masurilor de dez-escaladare" a crizei iar "modalitatile de incetare a focului vir fi discutate in zilele urmatoare".

Aceasta prima intalnire intre Putin si Poroshenko, ales in 25 mai si care va fi investit sambata, este "un avans fragil" pentru ajungerea la o solutie politica a crizei, potrivit acestei surse.