In total 181 de jurnalisti au fost tinta agresiunilor, jafurilor si arestarilor arbitrare in Venezuela de la declansarea actualei miscari de protest impotriva guvernului, a denuntat sambata Sindicatul angajatilor din presa (SNTP), citat de AFP.

Potrivit sindicatului, 60% dintre aceste agresiuni au fost comise de fortele de ordine, iar 25% de catre manifestanti sustinatori ai guvernului sau ai opozitiei.

SNTP a inregistrat de la izbucnirea protestelor, la inceputul lunii februarie, 82 de cazuri de hartuire, 40 de agresiuni fizice, 35 de jafuri sau distrugere a materialelor (in special camere video si aparate foto) de catre politie sau manifestanti si 23 de arestari arbitrare.

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro se confrunta de peste doua luni cu o serie de manifestatii, uneori violente, ale studentilor si opozantilor, care protesteaza fata de insecuritatea din tara, situatia economica grava, penuria recurenta si brutalitatea politiei.

Potrivit celui mai recent bilant difuzat vineri de ministerul public, violentele s-au soldat cu 41 de morti, in majoritate persoane ucise cu focuri de arma, peste 650 de raniti si 120 de anchete deschise impotriva fortelor de ordine suspectate ca au incalcat drepturile omului.