Braconierul austriac Alois Huber, care a ucis in noaptea de luni spre marti trei politisti si un angajat al serviciilor de salvare, s-a sinucis prin autoincendiere in locuinta sa, a anuntat miercuri politia dupa ce a luat cu asalt cladirea.

Interventia politiei austriece a inceput in jurul orei locale 18.20 (16.20 GMT) si a durat aproape cinci ore. Politistii austrieci au descoperit un corp carbonizat in casa situata la 90 km vest de Viena. Potrivit politiei, ar fi cel al braconierului.

"Politistii au vrut sa deschida usa" unei camere ascunse, dar "a izbucnit incendiul", a explicat purtatorul de cuvant al politiei din Austria Inferioara, Roland Scherscher. Dupa ce focul a fost stins, "corpul unui barbat a fost descoperit carbonizat", a adaugat el.

In jur de 200 de membri ai fortelor de politie din Austria Inferioara si 135 de membri ai unitatii Cobra au luat cu asalt casa lui Alois Huber, in varsta de 55 de ani care conducea o mica firma de transporturi.

Politia a intervenit in noaptea de luni spre marti la Annaberg, in Austria Inferioara, incercand sa-l aresteze pe barbatul suspectat de ani de zile de braconaj, dar el s-a ascuns in ferma lui din Grosspriel, districtul Melk. ' Doi politisti si un angajat al serviciilor de salvare au murit intr-o interventie la scurt timp dupa miezul noptii impotriva unui presupus braconier', a anuntat ministerul austriac de Interne. Si un alt politist, care a fost rapit, a fost gasit mort in masina sa de patrulare, potrivit unor surse din politie citate de agentia APA.