Trei explozii s-au auzit marti in vestul Teheranului, o zona unde Iranul desfasoara cercetari in domeniul rachetelor, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de un jurnalist al serviciului in limba persana al BBC, relateaza Jerusalem Post in editia electronica, citat de Mediafax.

Pentru moment nu este clar daca s-au inregistrat pagube sau raniti in urma incidentului.

In ianuarie, atat Iranul cat si Agentia Internationala pentru Energie Atomica au negat informatiile privind producerea unei explozii la instalatia subterana de la Fordo, in apropiere de Qom.

O explozie misterioasa si de amploare s-a produs la un depozit militar din apropiere de Teheran in noiembrie 2011, provocand moartea a 17 membri ai Gardienilor Revolutiei si ranirea altor 17.

Oficialii iranienei au declarat ca explozia a fost cauzata de un accident in timp de soldatii mutau munitia la baza din Bidganeh, in apropiere de Shahriar, la 45 de kilometri vest de capitala iraniana. Baza ar contine, de asemenea, un centru de stocare a unora dintre cele mai avansate rachete balistice iraniene, precum Shahab 3.

Israelul si Statele Unite au fost acuzate de-a lungul anilor ca incearca sa saboteze programele nuclear si balistic ale Iranului.

Informatia privind explozia de miercuri are loc la cateva zile dupa ce Israelul ar fi desfasurat doua atacuri aeriene in Siria, vizand rachete furnizate de Iran si destinate miscarii libaneze Hezbollah.