Rusia intentioneaza sa modernizeze echipamentul militar folosit de contingentul de mentinere a pacii din Transnistria, a anuntat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care este si emisar special al liderului de la Kremlin in problema transnistreana, scrie RIA Novosti. Rusia mentine in Transnistria un batalion de infanterie monitorizat, in cadrul Fortei Comune de Mentinere a Pacii in regiune, dar si cateva trupe care pazesc depozite de munitie din perioada sovietica.

"Trupele ruse de mentinere a pacii din Transnistria vor primi armament nou, conform planului de reinarmare a armatei ruse (pana in 2020 - n.red.)", a aratat Dmitri Rogozin.

El a facut aceste declaratii dupa ce s-a intalnit, luni, cu liderul transnistrean Yevgeny Shevchuk. La randul sau, ministrul rus al Apararii, Anatoly Serdyukov, a vizitat de curand trupele de mentinere a pacii din Transnistria.

"Ministrul Apararii a tras niste concluzii care coincid cu opiniile mele, si cu siguranta vom actiona in consecinta. Pana la urma, nu este vorba aici despre echipament de gherila, ci de echipament militar", a adaugat Dmitri Rogozin.

In ceea ce priveste depozitele de armament rus din regiune, Rogozin spune ca acestea fie vor fi mentinute in conditii bune, fie armele vor fi distruse.