O nava de pescuit maritim a inceput, marti dimineata, remorcarea pachebotului Costa Allegra aflat de luni in deriva in largul insulelor Seychelles cu peste 1.000 de persoane la bord, intre care si doi romani.

"Paza de coasta din Seychelles poate confirma faptul ca un trauler francez a ajuns in zona luni noaptea si remorcheaza nava pana la Insulele Desroches", situate la 240 km sud-vest a Mahe, capitala Insulelor Seychelles, potrivit unui comunicat citat de AFP.

O nava de pescuit de tip trauler a ajuns in cursul noptii de luni spre marti in zona din largul insulelor Seychelles unde se afla in deriva nava de croaziera, a anuntat compania Costa Crociere.

Vasul de croaziera cu 188 de metri lungime a plecat sambata din Madagascar. Are la bord 636 pasageri de 25 de nationalitati diferite, cea mai mare parte dintre ei fiind italieni, francezi si austrieci, dar si 413 membri ai echipajului. La bord se afla si doi romani.

"Nu exista morti sau raniti", a anuntat capitanul navei care a explicat ca pasagerii au fost grupati pe puntile superioare ale navei. "Le oferim paine si apa. Situatia este calma", a adaugat el.

In 13 ianuarie, o alta nava a aceastei companii de transport maritim, Costa Concordia, a naufragiat in apropiere de insula Giglio, Italia. 32 de persoane au murit.