Curtea Penala Internationala (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele fostului presedinte al Coastei de Fildes, Laurent Gbagbo, a declarat avocata acestuia, citata de Reuters.

Laurent Gbagbo, dupa arestarea saFoto: Agerpres

"Ei [n.r. autoritatile din Coasta de Fildes] i l-au aratat in aceasta dimineata", a declarat telefonic Lucie Bourthumieux. Aceasta a adaugat ca nu are informatii cu privire la transferul fostului presedinte din inchisoarea ivoriana la Haga.

Mandatul CPI vizeaza crimele comise de trupele loiale fostului sef de stat dupa cel de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din noiembrie 2010, scrie Le Monde.

Alegerile din 2010 din Coasta de Fildes au fost marcate de violente raspandite in intreaga tara intre fortele loiale presedintelui in functie, Laurent Gbagbo, si suporterii lui Alassane Ouattara, a carui victorie a fost recunoscuta de comunitatea internationala. Potrivit estimarilor ONU, conflictele s-au sodat cu mai mult de 3.000 de morti.

Mandatul de arestare i-a fost inmanat lui Laurent Gbagbo in prezenta celor doi avocati ai fostului presedinte, la Korhogo, in nordul Coastei de Fildes, unde acesta este incarcerat din 11 aprilie 2011.

Citeste si: