Liderul Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri, a felicitat poporul libian, prin intermediul unui mesaj video, pentru victoria impotriva dictatorului Muammar Gaddafi, insa a avertizat libienii sa se fereasca de manipularea occidentala in demersul lor de a construi o noua natiune, transmite CNN.

Liderul al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, intr-un clip nouFoto: Reuters

Succesorul lui Osama bin Laden a declarat ca libienii ar trebui sa instaureze cat mai repede un regim bazat pe Sharia, legea islamica.

"Daca Occidentul vorbeste despre extremisti si militanti, atunci ei vorbesc despre onestitatea si libertatea celor care isi apara religia, locurile sfinte, familiile si tarile", a spus al-Zawahiri.

Liderul Al Qaeda a cerut, de asemenea, algerienilor sa urmeze exemplul vecinilor lor, precum Libia si Tunisia, si sa se revolte impotriva presedintelui Abdelaziz Bouteflika.

Ayman al-Zawahiri a difuzat mai multe mesaje de-alungul acestui an. Intr-unul din mesaje, postat in iulie, actualul lider Al Qaeda il elogiaza pe Osama bin Laden, in timp ce, intr-un alt mesaj video, al-Zawahiri il critica dur pe presedintele sirian Bashat Al-Assad si felicita protestatarii antiguvernamentali.