Fostul dictator libian Muammar Gaddafi se ascunde la periferia orasului sau natal, Sirte, a declarat un consilier din cadrul Consiliului National de Tranzitie, citat de RIA Novosti. "Am descoperit ca Gaddafi se afla la cativa kilometri sud de Sirte. Se afla mereu in miscare", a spus Anis Sharif.

UPDATE Sanatatea colonelului Gaddafi este excelenta, iar acesta planifica si organizeaza apararea, a declarat purtatorul sau de cuvant. Gaddafi a promis sa continue lupta "pana la moarte sau pana la victorie". "Inca suntem puternici", a asigurat purtatorul de cuvant. De asemenea, unul dintre fiii lui Gaddafi, Saif al-Islam, se afla in Libia si se muta dintr-un loc in altul.

Consilierul CNT a mai declarat ca, probabil, dictatorul incearca sa gaseasca o cale de a se adaposti in Sabha, unul dintre putinele orase libiene controlate de fortele pro Gaddafi.

"Moarte, sinucidere sau un proces pentru Gaddafi - este doar o chestiune de timp. I-a mai ramas putin timp la dispozitie", a precizat consilierul.

Sambata, presedintele Consiliului National de Tranzitie, Mustafa Abdel Jalil, a oferit fortelor loiale lui Gaddafi un ultimatum de o saptamana pentru a se retrage din Sirte, Sabha si Bani Walid, termen care expira pe 10 septembrie.