Liberalii germani (FDP), partenerii la nivel federal ai Uniunii Crestin-Democrate (CDU/CSU) condusa de cancelarul Angela Merkel, au fost eliminati din parlamentul landului Mecklenburg-Pomerania Inferioara (nord-est), in timp ce Verzii au intrat in legislativul acestui land, potrivit sondajelor de opinie realizate la iesirea de la urne, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajelor, FDP ar fi obtinut 3% din voturi, mai putin decat cele 5% necesare pentru a fi reprezentat in parlament, in timp ce Verzii ar fi obtinut 8,5%.

Este pentru prima data cand Verzii sunt reprezentati in toate cele 16 landuri ale Germaniei federale.

Potrivit Televiziunii publice ARD, Partidul Social-Democrat (SPD) ar fi obtinut 37% din voturi, in plus cu circa 7% comparativ cu alegerile din 2006, in timp ce CDU ar fi obtinut 24%, in scadere cu 4,8 puncte. Seful guvernului regional, Erwin Sellering (SPD), a refuzat de-a lungul campaniei electorale sa precizeze daca va continua sa guverneze cu CDU sau va prefera extrema stanga (Die Linke), care ar obtine 18% din voturi.

Extrema dreapta (NPD) ar fi pierdut la randul sau din puncte, dar ar fi reusit sa treaca pragul electoral, pentru a putea avea deputati in parlamentul landului mentionat.