Luni dimineață s-au defectat locomotivele a trei trenuri de la CFR Călători, dintre care una la trenul internațional Budapesta - Timișoara - București, tren care a acumulat aproape patru ore de întârziere.

LocomotiveFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cele trei trenuri cu probleme

  • IR 79 Budapesta - Timișoara - Craiova - București, 231 minute întârziere. Trenul a intrat în țară la Curtici la ora 20.26 și ar fi trebuit să ajungă la București la 8.06, dar va ajunge pe la ora 12.00. Trenul a plecat duminică la 15.10 din Budapesta și face, în mod normal, 14 ore pe 861 km, din cauza vitezelor mici de pe magistrala București - Timișoara. Trenul plecat ieri va face 18 ore.
  • RE 3022 Brașov - București, 84 de minte întârziere. Trenul a plecat din Brașov la 4.05 și a ajuns în București la 9.03, după ce a staționat peste o oră și jumătate la Comarnic.
  • RE 2010 Sibiu - Caracal, 50 minute întârziere. Sunt 219 km între cele două orașe, vitezele sunt oricum mici, însă acest tren a făcut 5 ore și jumătate.

Uneori, locomotiva de ajutor poate fi trimisă în sub o oră, dar acesta este un caz fericit. În alte cazuri, staționarea poate dura și peste trei ore. Depinde mult unde apare defecțiunea și cât de departe sau aproape este o locomotivă disponibilă.

UPDATE CFR Călători a dat la ora 10 un comunicat despre circulația trenului internațional IR 79

CFR Călători informează că astăzi, 6 februarie 2023, trenul IR 79 Budapesta – București Nord va ajunge la destinație cu o întârziere de aproximativ 230 minute. Aceasta a fost generată atât din cauza condițiilor de circulație, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile cât şi din cauza unei defecțiuni care a avut loc la locomotivă, în stația Gura Motrului.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate şi le mulţumește pentru înţelegere.

Menţionăm că circulaţia trenurilor de călători se desfăşoară în condiţii de iarnă în special în zonele aflate sub avertizări meteo de vreme nefavorabilă, ceee ce poate conduce la întârzieri sau modificări.

Parcul de locomotive al CFR Călători are peste 40 de ani vechime și defecțiunile apar foarte des. Compania comunică mult prea puțin când apar probleme și presa poate afla mai multe informații de la CFR Infrastructură.