Netflix a anunțat sâmbătă că Henry Cavill va părăsi „The Witcher”, unul dintre serialele sale fanion, acesta urmând să fie înlocuit în sezonul 4 al seriei de un alt actor emblematic, în timp ce el este considerat favorit să preia rolul lui James Bond.

Henry Cavill in „The Witcher”Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images

Compania americană de streaming a anunțat oficial că The Witcher, serialul bazat pe seria de romane cu același nume a autorului polonez Andrzej Sapkowski, a fost reînnoit pentru un al patrulea sezon, însă că rolul lui Geralt din Rivia va fi preluat de actorul australian Liam Hemsworth, cunoscut din filmele Hunger Games, The Expendables 2 sau Independence Day: Resurgence.

„Călătoria mea ca Geralt din Rivia a fost plină atât cu monștri cât și aventuri și, din păcate, îmi voi lăsa jos medalionul și sabia pentru Sezonul 4. Fantasticul Liam Hemsworth va prelua mantia Lupului Alb în locul meu”, a scris Cavill pe pagina sa de Instagram după ce Netflix a făcut anunțul.

„Cum se întâmplă cu cele mai mărețe personaje literare, voi preda torța cu reverență pentru timpul petrecut întruchipându-l pe Geralt și sunt entuziasmat să văd interpretarea lui Liam a acestui bărbat dintre cei mai nuanțați și fascinanți”, a adăugat acesta, urându-i actorului australian să se bucure de rol.

Într-o postare proprie, Hemsworth s-a declarat cât se poate de entuziasmat de oportunitatea de a-l juca pe Geralt.

„Henry Cavill a fost un Geralt incredibil și sunt onorat că îmi predă frâiele și îmi permite să preiau săbiile Lupului Alb pentru următorul capitol al aventurii sale. Henry, am fost un fan al tău de ani de zile și am fost inspirat de ce ai dus acestui personaj îndrăgit”, a notat acesta.

„Chiar dacă am niște ghete mari de umplut, sunt cu adevărat entuziasmat să pășesc în lumea The Witcher”, a subliniat Hemsworth.

Netflix rămâne fără Henry Cavill după următorul sezon al „The Witcher”

Vestea plecării lui Cavill vine după ce la sfârșitul lunii septembrie Netflix a anunțat în cadrul evenimentului său „Tudum” pentru fanii din întreaga lume că sezonul 3 al The Witcherva fi lansat în vara lui 2023, dezvăluind totodată că miniseria spin-off Blood Origin va avea premiera pe platforma de streaming în data de 25 decembrie a acestui an.

Acțiunea din Blood Origin va avea loc în lumea elfilor cu 1.200 de ani înainte de evenimentele relatate în The Witcher, urmând să includă felul în care a fost creat primul prototip Witcher şi evenimentele care au dus la esenţiala Conjuncţie a Sferelor, când lumea monştrilor, a oamenilor şi a elfilor s-au unit pentru a deveni un singur univers.

Anunțul făcut de Netflix pe 24 septembrie a venit la mai puțin de două săptămâni după ce a finalizat filmările la sezonul 3 al The Witcher, după cum notau și jurnaliștii CinemaBlend la momentul respectiv. Dat fiind faptul că filmările sunt gata și seria a intrat în faza de post-producție, asta înseamnă că de facto Cavill a încheiat socotelile cu serialul fanion al Netflix.

Rămâne de văzut în ce măsură acesta va participa la evenimentele de promovare pentru sezonul 3 al The Witcher însă vestea plecării sale a provocat un șoc printre fanii serialului, mai ales că actorul britanic afirma într-un interviu acordat celor de la The Hollywood Reporter în luna noiembrie a anului trecut că este complet dedicat planului Netflix ca serialul să aibă 7 sezoane.

FOTO: Carlos Dafonte-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Henry Cavill ar putea fi următorul James Bond

Anunțul făcut sâmbătă de Netflix a declanșat speculații că actorul britanic a renunțat la The Witcher pentru a prelua un alt rol emblematic, cel al spionului britanic James Bond, după ce Daniel Craig și-a luat rămas bun de la personaj în luna septembrie a anului trecut.

Cavill a fost considerat mereu unul dintre favoriții pentru a prelua rolul iar zvonurile doar s-au intensificat după ce unul dintre producătorii seriei de filme, Michael G. Wilson, a declarat într-un interviu acordat Deadline la începutul lunii octombrie, că următorul James Bond va fi trecut de 30 de ani.

Comentariile sale au venit în contextul zvonurilor că producătorii ar dori să aleagă un actor mai tânăr care să interpreteze emblematicul personaj.

„Am încercat să ne uităm la persoane mai tinere în trecut dar să încerci să vizualizezi asta nu funcționează. Țineți minte, Bond este deja un veteran, el a avut ceva experiență - este o persoană care a trecut prin războaie, într-un fel. El a fost probabil în SAS sau ceva. El nu este genul de tip ieșit din liceu pe care îl poți lua să începi”, a spus el.

Mai mult, într-un interviu acordat săptămâna aceasta gazdelor podcastului „Happy Sad Confused”, Cavill însuși a dezvăluit cât de strânsă a fost competiția de a prelua rolul înainte ca Daniel Craig să fie ales pentru filmul Casino Royal din 2006, prima sa apariție în rolul spionului britanic.

„Mi-au spus că am fost aproape, da. Mi-au spus că în cele din urmă - și asta mi-a fost spus, cineva va zice 'nu este adevărat!' - că a fost între mine și Daniel. Eu eram opțiunea mai tânără”, a afirmat Cavill.

Daniel Craig a avut 38 de ani când a fost ales pentru rolul lui James Bond. Cavill are acum 39.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe vești din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: