Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma sa realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care il va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anuntat joi publicatia Hollywood Reporter citata de AFP, scrie Agerpres.

Scenariul inca nu a fost scris si niciun nume nu a fost dezvaluit cu privire la actorul care il va juca pe celebrul cavaler Jedi, interpretat in trilogia originala de regretatul Alec Guinness.

Potrivit Hollywood Reporter, Stephen Daldry, care a regizat si filmul 'The Hours', ar trebui sa supervizeze productia si scrierea lungmetrajului. Compania de productie Lucasfilm, detinuta de Disney, s-a lansat in realizarea a sase noi filme din seria 'Star Wars' din 2015.

O noua trilogie, care urmeaza celei dintai, a vazut lumina zilei: 'Star Wars: Episode VII' a fost lansat in 2015, iar episoadele VIII si IX sunt asteptate in 2017 si 2019.

Lucasfilm a decis sa propuna pentru anii cu sot, o serie des 'spin-offs', capitole derivate din aceasta saga, primul fiind, 'Rogue One', care a aparut in 2016.

Al doilea va aparea in 2018, si va fi axat asupra personajului Han Solo. In iunie, regizorii Phil Lord si Christopher Miller au fost debarcati de la realizarea proiectului si inlocuiti cu Ron Howard, pe motiv de dezacord creativ. Filmul este in curs de productie.

De atunci fanii au o singura intrebare: ce subiect va trata acest spin-off? Zvonurile indicau personajul lui Obi-Wan chiar daca Ewan McGregor, care a interpretat acest personaj in a doua trilogie, a marturisit ca nu a fost contactat de Lucasfilm in legatura cu acest subiect.

"Daca vor sa faca un film pe aceasta tema, as fi bucuros sa particip", declarase actorul publicatiei Entertainment Weekly in aprilie.

Contactati de AFP, purtatorii de cuvant ai Disney si Stephen Daldry nu au vrut sa comenteze informatia.