Lungmetrajul “Dincolo de calea ferata”, cu Ada Condeescu si Alexandru Potocean in rolurile principale, in regia lui Catalin Mitulescu, a primit premiul special la Festivalul de Film de la Karlovy Vary dupa o primire entuziasta din partea publicului international.

Ada CondeescuFoto: Talentivity

“M-am bucurat foarte mult de acest prim premiu pentru "Dincolo de Calea Ferata"! Filmul a fost extrem de bine primit de catre critica si public, la proiectiile care au urmat premierei, biletele s-au epuizat foarte repede. Am aflat pe ultima suta de metri de premiu, cu 24 de ore inainte de premiere, asa ca am anulat toate planurile de weekend, a trebuit sa-mi refac in mare graba bagajul si sa zburam a doua zi de dimineata. Ador acest tip de adrenalina care poate exista doar in meseria noastra”, declara Ada Condeescu.

Actrita a fost prezenta pe covorul rosu de la Karlovy Vary alaturi de regizorul Catalin Mitulescu, Ion Ioachim Stroe, editorul filmului, Daniel Mitulescu si Jean Paul Wall, compozitor: "Karlovy Vary este un loc special pentru cinema. Cinematografia ceha are o traditie extraordinara. Ma bucur ca filmul a fost primit bine”, spune Catalin Mitulescu.

Ada Condeescu interpreteaza in “Dincolo de calea ferata” rolul Monicai, o tanara care isi reintalneste sotul, pe Radu (Alexandru Potocean), dupa o absenta de un an datorata unei calatorii in Italia. Distanta a creat confuzie si neincredere intre cei doi, care nu pot fi risipite nici dupa o noapte petrecuta impreuna. Dincolo de calea ferata, in mahalaua bucuresteana, toti prietenii petrec la o nunta din cartier, in timp ce Radu si Monica incearca sa-si dea seama daca si pentru ei exista posibilitatea unui nou inceput.