Celebrul actor american James Franco a avut recent premiera noului său film, intitulat „Palo Alto”, la Tribeca Film Festival, la New York. Pelicula este realizată după câteva nuvele scrise chiar de talentatul actor. Filmul a fost semnat ca regie și scenariu de Gia Coppola, nepoata lui Francisc Ford Coppola. Însă... producătorul acestui film este o tânără talentată și ambițioasă româncă. Este vorba despre Adriana Rotaru care locuiește la Los Angeles și colaborează de 8 ani cu Francis Ford Coppola, informeaza ICR New York.

După ce a absolvit ASE-ul la București Adriana Rotaru a lucrat la mai multe emisiuni de divertisment pentru Prima TV dar și la proiecte de film pentru Studiourile Buftea. Din 2005 a început să colaboreze cu Francisc Ford Coppola – ca Director de Producție - pentru filmul Youth Without Youth (Romania, Bulgaria) care a fost prezentat la Festivalul de Film de la Roma. A urmat apoi Tetro (Argentina, Spain) prezentat la Festivalul de la Cannes și Twixt (Northern California) invitat la Festivalul de la Toronto. Pentru toate filmele cu Francis Ford Coppola, și nu numai, Adriana a reușit întotdeauna, ca producător, să se folosească de cunoștințele sale acumulate în domeniul financiar pe care le-a învătat în facultate și să realizeze, într-un mod creative, filme importante cu buget mic. Pentru Palo Alto, Adriana a fost producătorul peliculei care a fost filmată la Los Angeles.

“Ca producător sunt norocoasă să lucrez doar pentru proiecte în care cred. Îmi plac în special cele ambițioase și cu buget mic pentru care trebuie să găsești soluții creative. Întodeauna mă implic în toate aspectele procesului de producție, de la creearea inițială a bugetului, post-producție și până în final când filmul ajunge în sălile de cinematograf. Doar folosind foarte bune ingrediente distribuite într-un mod eficient și creativ poți obține un film de calitate. În prezent dezvolt și proiecte cu buget mare și continui să inițiez colaborări noi cu echipe de oameni talentați din industria de la Hollywood”, a declarat Adriana Rotaru în exclusivitate pentru Institutul Cultural Român de la New York.

Filmul 'Palo Alto' este o adaptare după câteva nuvele scrise de James Franco. Palo Alto (locul nașterii lui Franco) este pelicula de debut a Giei Coppola, nepoata celebrului reizor. Alături de Franco în film joacă Emma Roberts și Jack Kilmer, fiul lui Val Kilmer dar și Val Kilmer. Palo Alto a fost deja prezentat la Festivalurile de Film de la Telluride, Venetia, Toronto si San Francisco iar premiera a avut loc la Festivalul de Film de la Tribeca, pe 24 aprilie 2014. Filmul va fi distribuit în cinematografele din SUA din 9 mai 2014 și a fost produs de compania a lui James Franco care se numește “Rabbit Bandini Productions”.

April (Emma Roberts) este o adolescentă timidă și sensibilă, sfâșiată între un flirt ilicit cu antrenorul ei de fotbal, domnul B (James Franco) și o pasiune neîmpărtășită pentru colegul ei Teddy (Jack Kilmer). Emily (Zoe Levin), în același timp, oferă favoruri sexuale oricarui băiat - incluzândul atât pe Teddy cât și pe cel mai bun prieten al lui - Fred (Nat Wolff). În timp ce evenimentele sunt în plină desfășurare - și April și Teddy încearcă să-și admită afecțiunea lor reciprocă – comportamentul dezorientat al lui Fred începe să escaladeze în haos. Un portret al adolescentei pline de pasiune, plictiseală, și auto-distrugere, Palo Alto este un film pentru toate vârstele - un uimitoar debut al scenaristei și regizoarei Gia Coppola, dupa cartea "Palo Alto: Stories", scrisă de James Franco și cu o coloana sonoră compusă de Devonte Hynes (Blood Orange).