Nu ma atinge-ma (Touch me not), proiectul de lung metraj debut al tinerei regizoare Adina Pintilie, produs de 4 PROOF Film si MANEKINO Film, este selectat in Atelierul Cinefondation al Festivalului de la Cannes 2012, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Prin Atelierul Cinefondation, Festivalul de Film de la Cannes aduce in atentia profesionistilor din industria cinematografica internationala 15 proiecte din intreaga lume, alese pentru "originalitatea si calitatea lor artistica deosebita". Regizorii proiectelor selectate vor lua parte, alături de producători, la următoarea ediţie a Festivalului de la Cannes. De pe 17 până pe 26 mai 2012, Atelierul Cinéfondation va organiza întâlniri cu profesionişti din lumea filmului interesaţi de proiectele participanţilor, in scopul gasirii de modalităţi de finanţare pentru respectivele proiecte. De la crearea sa in 2005, 72 de filme sustinute de Atelierul Cinefondation au fost realizate si alte 20 sunt in preproductie.

Aceasta confirmare internationala a valorii proiectului urmeaza unei serii de importante recunoasteri obtinute pana acum de proiect:

In noiembrie 2011, Nu ma atinge-ma a obtinut Marele Pemiu pentru Productie al Torino Filmlab, premiu care reprezinta un prim pas important in finantarea proiectului, constand in 150.000 eur destinati productiei filmului. Domnia sa Michel Reilhac, director al ARTE France Cinema, despre Nu ma atinge-ma: "este un proiect unic, deosebit de interesant si captivant; atat subiectul cat si abordarea sunt extrem de moderne si originale; sunt foarte fericit ca Nu ma atinge-ma a obtinut Marele Premiu la Torino Filmlab - este o recunoastere de necontestat a talentului tinerei autoare Adina Pintilie si a relevantei acestui proiect pe scena cinematografica internationala. Daca cinema-ul romanesc va reusi sa infloreasca in continuare, acest lucru va fi posibil numai prin proiecte indraznete ca acesta."

Nu ma atinge-ma este cel mai bun proiect european de fictiune lung metraj la Concursului de Dezvoltare de Proiecte al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Categoria Proiect Unic, sesiunea I pe 2011, primind cel mai mare numar de puncte din partea evaluatorilor MEDIA;

Nu ma atinge-ma este castigatorul Premiului ARTE France Cinema pentru cel mai bun proiect in cadrul Festivalului International de Film de la Rotterdam - Platforma de Coproductii Internationale Cinemart 2011 si a fost dezvoltat in cadrul prestigioaselor programe Binger Filmlab din Amsterdam 2010/2011 si NIPKOW Berlin 2011/2012.

Nu ma atinge-ma este o coproductie Romania-Franta-Germania- 4 Proof Film(Ro), Manekino Film (Ro), Unlimited SA (Fr.) si Rohfilm (Ge)- aflata la debutul procesului de finantare. La granita dintre fictiune, documentar si arta vizuala, experimentand curajos atat la nivel de continut cat si de limbaj cinematografic, NU MA ATINGE-MA este o investigare personala a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. O femeie si doi barbati aflati in cautarea intimitatii. Pierdute in imensitatea rece a orasului, singuratatile lor se intalnesc - intamplator sau din voia destinului - intr-o stranie incercare de contact.

Desi unul dintre cele mai premiate proiecte romanesti, Nu ma atinge-ma, nu a primit finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei, la concursul de anul trecut. Nu ma atinge-ma se afla, in urma contestatiilor, pe locul al patrulea la sectiunea debut, in conditiile in care numai primele trei locuri au primit finantare.

Adina Pintilie a absolvit in 2008 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, Secţia Regie Film. Prezentat in premiera in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Locarno 2007, mediu metrajul său NU TE SUPARA, DAR.. a fost selecţionat/premiat in 50 festivaluri internaţionale, cum ar fi: IDFA, Thessaloniki, Montpellier, Trieste, Namur, Munchen, Moscova, Sarajevo, Varşovia etc. Cel mai recent mediu metraj al său, OXYGEN, a fost proiectat în competiţia oficială a Festivalului de Film Rotterdam 2010, în Buenos Aires BAFICI, Montpellier, Thessaloniki, Varşovia, Bilbao, Tampere si multe altele. Ultimul sau scurt metraj, BALASTIERA#186, a fost selecţionat la Locarno 2008 si a castigat Runner Up Award la Festivalul de Film de la Miami şi Menţiunea specială a Festivalului de Film de la Trieste 2009.