Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, luni, comandamentul de iarna si a cerut responsabililor din cele sase sectoare sa fie pregatiti pentru vremea rece si ninsorile anuntate de meteorologi, relateaza Agerpres.

"Va rog sa incepeti sa actionati cu material antiderapant inca din seara aceasta. Maine (marti - n.r.) dimineata s-ar putea sa ninga, apoi va ninge continuu pana miercuri. V-as ruga sa incepeti sa dati un praf de sare sau material antiderapant si pe trotuare. Ati vazut cat e de greu cand se formeaza gheata si cand incep accidentele", a spus Sorin Oprescu.

Acesta a atras atentia sa se aiba in vedere si strazile laterale din cartiere si nu numai strazile mari.

Reprezentantul Directiei de Asistenta Sociala a spus ca sunt disponibile 260 de locuri pentru persoanele fara adapost.

"Va rog sa transferati ce aveti de la Armata - haine, echipament - catre Directia de Asistenta Sociala pentru a putea beneficia de ele persoanele care nu au adapost", s-a adresat primarul Sorin Oprescu reprezentantilor Directiei Generale Operatiuni.

​Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni o informare meteo care vizeaza intreaga tara, prin care se anunta ninsori si intensificari ale vantului in intervalul 22 februarie ora 02.00 - 23 februarie ora 12.00.