Primaria sectorului 2 a inchis miercuri ultimele 16 magazine de produse etnobotanice dintr-un total de 33 cate functionau pe raza acestui sector, activitatile de inchidere intreprinse in acest sens fiind demarate la inceputul acestei luni, cand au mai fost sistate alte 17 unitati ce comercializau asemenea produse periculoase, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al autoritatii locale, primarul Neculai Ontanu prin inspectorii Politiei Locale a Primariei sectorului 2, in colaborare cu reprezentantii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, a intervenit miercuri in forta pentru punerea in aplicare a dispozitiilor de inchidere a acestor magazine.

"Membrii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate au confiscat in vederea distrugerii toata marfa pusa la vanzare de catre spice shop-uri. La vederea echipelor mixte de control, vanzatorii magazinului situat pe Calea Mosilor 96 au fugit din spatiul comercial, abandonand produsele etnobotanice care au fost ridicate de autoritati. In urma controlului efectuat de echipele mixte, a fost depistat un alt magazin care a incercat sa-si deschida chiar astazi activitatea de comercializare a produselor etnobotanice pe Soseaua Stefan cel Mare 31, dar, prin interventia ferma a inspectorilor s-a dispus inchiderea acestuia", se precizeaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, in baza hotararii Consiliului Local a Sectorului 2 nr. 155 din 2010 privind interzicerea comercializarii produselor etnobotanice, edilul sectorului 2 a dispus sistarea activitatii acelor magazine care functionau ilegal.

"Vor continua zilnic verificarile in acest domeniu astfel incat sa nu mai apara vreun spatiu comercial care desface asemenea marfuri periculoase", a mentionat comunicatul Primariei sectorului 2.