Deputatul Liana Dumitrescu a decedat in urma unei tromboze extinse a sinusurilor nervoase cerebrale, nefiind vorba de o moarte violenta, dar investigatiile continua printr-o ampla serie de analize de laborator, a declarat, vineri, pentru Mediafax, directorul general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.

Potrivit lui Dermengiu, la autopsie nu s-a gasit niciun indiciu care sa puna in evidenta o disfunctie a vreunui organ si pe care legistii sa o asocieze cu tromboza cerebrala extinsa.

In prezent, medicii legisti cauta posibili factori de risc asociati care ar fi putut genera aceasta suferinta.

Dermengiu a precizat ca pentru a se stabili cauza acestei tromboze extinse si pentru a raspunde intrebarilor puse de procurori, vor fi facute investigatii complexe de laborator, precum analize patologice, toxicologice, tanato - chimice, hormonale, bacteriene si serologice.

Rezultatele acestora ar putea fi gata in aproximativ o luna de zile.

Potrivit neurologilor, printre posibile cauze de risc ale trombozei ar putea fi factorii de risc asociati utilizarii anticonceptionalelor, o suferinta oncologica sau o anomalie a glandelor endocrine.

Medicii de la Institutul de Medicina Legala au efectuat, vineri dimineata, examenul anatomo-patologic cerut prin ordonanta Procuraturii la solicitarea familiei deputatei Liana Dumitrescu, potrivit Agerpres.

Deputatul Liana Dumitrescu, reprezentanta a minoritatii macedonene in Parlamentul Romaniei, a murit joi dimineata, la ora 9.30. Parlamentarul a intrat in stop cardiac la ora 8.45, dupa care, timp de 45 de minute, i s-au efectuat manevre de resuscitare, fara sa fie posibila reluarea activitatii cardiace.

Liana Dumitrescu suferea de o boala cerebrala rara, cu evolutie fulminanta sub tratament, ceea ce a facut imposibil transferul in alta clinica. Functiile vitale au fost sustinute cu ajutorul aparatelor. Dumitrescu avea 38 de ani si era reprezentanta in Parlament a minoritatii macedonene din Romania.

Familia acesteia a depus o plangere penala impotriva medicilor, acuzandu-i ca au refuzat externarea deputatei pentru a putea fi dusa la tratament in strainatate.