Consiliul Local Techirghiol a aprobat, marti, un proiect de hotarare initiat de primar, care prevede ca administratia locala sa joace la Loto 6/49, cu speranta ca vor fi castigati banii necesari realizarii unor proiecte europene. Primarul de la Techirghiol, Adrian Stan, a declarat, pentru Agerpres, ca dintre cei 11 consilieri prezenti la sedinta, 10 (liberali si social-democrati) au votat ''pentru'', iar un consilier democrat-liberal a fost ''impotriva'' initiativei.

"Fiecare consilier a pus cate un numar care se va regasi intr-un bilet pe care-l vom juca la Loto, in fiecare luna, numerele fiind aceleasi. Suma pentru bilet este din indemnizatia consilierilor. Fiecare va da 20 de lei, biletul costand 200 de lei", a explicat primarul din Techirghiol.

El a mai adaugat ca nu crede ca vor fi "probleme" si spune ca reprezentantii autoritatii locale vor juca la Loto "macar un an calendaristic", dupa care se va decide daca aceasta "practica" va fi prelungita.

Primarul din Techirghiol a promis ca, in cazul unor castiguri la Loto 6/49, banii astfel obtinuti ar urma sa fie folositi pentru cofinantarea de catre administratia locala a unor proiecte cu fonduri europene: "Din 23 de proiecte depuse pe diferite structuri, cel putin trei ar insuma 3 milioane de euro drept cofinantare", a explicat Adrian Stan, precizand ca autoritatile locale intentioneaza, printre altele, sa construiasca un centru SPA si sa amenajeze Lacul Techirghiol, intre localitatile Techirghiol si Eforie.