Elena Basescu, mama sefului statului, va fi inmormantata miercuri, la ora 10.00, la Cimitirul Central din Constanta, sicriul cu trupul neinsufletit fiind depus, de marti, la Biserica "Sfantul Ierarh Nicolae" din oras, cunoscuta si sub numele de "Catedrala Marinarilor", anunta Mediafax.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Elenei Basescu a fost depus, marti dimineata, in jurul orei 8.00, la Biserica "Sfantul Ierarh Nicolae", aflata la mai putin de un kilometru de blocul in care locuia mama sefului statului. Dintre membrii familiei, doar seful statului a insotit sicriul la biserica.

Presedintele Traian Basescu a revenit, luni seara, in tara cu o aeronava de linie, de la Bruxelles, unde participa la un summit UE-Asia, dupa ce a aflat despre decesul mamei sale in cursul dupa-amiezii de luni.

Presedintele a ajuns, in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 02.30, la locuinta mamei sale de la Constanta, a multumit ziaristilor pentru condoleante, dupa care a intrat in bloc. Seful statului a venit insotit de fiica sa cea mare, Ioana, care fusese si mai devreme la locuinta bunicii, alaturi de ceilalti membri ai familiei.

Elena Basescu, mama presedintelui Traian Basescu, a murit, luni, la Constanta, la varsta de 82 de ani.