Noua Piata Obor din Capitala a fost inaugurata, sambata, de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, dupa ce mai multi ani lucrarile de modernizare au stagnat din cauza unor procese in instanta, deschise atat de unii negustori, cat si de fostul prefect Catalin Deaconescu. Primarul sectorului 2 a fost insotit de politisti si jandarmi, din cauza unor amenintari din partea unor comercianti nemultumiti. Edilul a vizitat tarabele din noua piata modernizata si a stat de vorba atat cu comerciantii, cat si cu cumparatorii, potrivit Agerpres.

Neculai Ontanu a promis ca va incerca sa ii impiedice pe intermediari sa patrunda in aceasta piata, pentru a putea mentine preturi cat mai scazute la produse: "Dorim sa fie in aceasta piata numai producatori. Sunteti veniti de departe si incercam sa va oferim conditii optime si civilizate pentru a va vinde marfa".

Noua constructie este o cladire moderna, compusa din subsol, parter si doua etaje, care se incadreaza in specificul zonei agroalimentare, avand aceeasi culoare cu Halele Obor, monument istoric.

Deschiderea oficiala a noii piete a avut loc intr-o atmosfera festiva, in acordurile muzicale ale grupului folcloric 'Teleormanul', pe scena special amenajata urmand sa urce pe parcursul zilei artisti precum Maria Ciobanu, Maria Dragomiroiu si Elisabeta Turcu.

Toata luna octombrie, a spus primarul sectorului 2, se vor tine in Piata Obor concerte folclorice pentru a intregi atmosfera de toamna traditionala a poporului roman. Cu ocazia inaugurarii s-a incins si o hora in care au jucat primarul, reprezentanti ai administratiei locale, comercianti si numerosi cumparatori.

La subsolul cladirii va fi amenajata o parcare in suprafata de 5.400 mp cu capacitatea de 186 de locuri. Parterul cladirii, in suprafata de 3.909 mp, este destinat pietei agroalimentare ce va avea o capacitate de 1.246 de tarabe, oferite exclusiv producatorilor, suplimentand astfel cu aproape 300 de tarabe numarul existent in fosta Piata Obor.

O parte dintre tarabele de la parter vor fi amplasate in exteriorul cladirii si vor fi prevazute cu o structura usoara, demontabila de protectie impotriva soarelui si ploii.

Etajul 1 al cladirii, cu suprafata de 4.755 mp, va avea 48 de magazine pentru desfacerea produselor alimentare - carne si preparate din carne, peste si produse din peste, branzeturi, lactate.

Etajul 2, cu suprafata de 4.755 mp, va fi amenajat pentru vanzarea articolelor de uz gospodaresc si de stricta necesitate - 48 de magazine.

Pe platforma exterioara se vor amenaja atat spatii de parcare pentru autoturismele cumparatorilor (253 locuri), cat si o zona pentru livrarea marfurilor si parcaje pentru autovehiculele de aprovizionare ale producatorilor (24 de locuri).