Romania va continua sa sprijine procesul de reforma a Organizatiei Natiunilor Unite si indeplinirea misiunilor sale de promovare si dezvoltare a pacii si securitatii internationale - a declarat premierul Emil Boc, marti dimineata, pe Aeroportul Henri Coanda. Seful Executivului a facut aceste afirmatii inaintea plecarii in Statele Unite, pentru a reprezenta tara noastra la reuniunea plenara la nivel inalt a Adunarii Generale a ONU.

'Romania dispune la aceasta sesiune de o credibilitate sporita in planul cooperarii cu ONU, conferita de actiunile sale articulate si de promovarea unor formule institutionale inovatoare care au condus la continuarea prezentei in Romania a celor mai semnificative agentii ale ONU si amintesc aici Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, UNICEF, Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie, Centrul UNESCO pentru invatamant superior, sau chiar crearea in Romania a unor institutii unice in plan mondial si ma refer aici la Centrul de Tranzit de urgenta pentru refugiati, precum si programul de instruire a personalului de protectie a ONU" - a mai spus premierul Boc, citat de Agerpres.

Seful cabinetului de la Bucuresti a precizat, totodata, ca va avea si o serie de intrevederi politice bilaterale, precum si cu oameni de afaceri. "Ma voi intalni cu domnul Joseph Deiss, presedintele Adunarii Generale ONU, sau Richard Morningstar, emisarul special al SUA pentru EurAsia si problematica securitatii energetice. De asemenea, agenda vizitei mai cuprinde si o intalnire cu reprezentantii comunitatii romano-americane si ai mass-media de expresie romana de la New York" - a adaugat Emil Boc.

Primul ministru Emil Boc va fi insotit de ministrul Afacerilor Externe in vizita pe care o face in Statele Unite. Seful diplomatiei romane va participa la evenimentele la nivel ministerial ale dialogului transatlantic (NATO - UE) si ale Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN).