Sambata la ora 15 a intrat in vigoare atentionarea de cod galben pentru partea de vest a tarii, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie. Aici se vor semnala ploi torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. Atentionarea meteorologica este valabila pana duminica, 25 iulie, la ora 10.

Cod galbenFoto: ANM

ANM precizeaza ca in intervalul mentionat instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in jumatatea de vest a tarii, la deal si la munte. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua trecator aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 60 l/mp.

In cursul zilei de duminica asemenea fenomene vor fi prezente si in restul teritoriului, iar prezenta atentionare va fi actualizata in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor.

ANM anunta ca pe parcursul zilei de sambata in regiunile sudice si estice vremea se va mentine calduroasa, caniculara izolat in orele amiezii, cand indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80, indeosebi la campie.

Explicatie cod galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.