Regia Autonoma de Transport Bucuresti nu va mai asigura, incepand din 15 iunie, transportul public pe liniile preorasenesti din judetul Ilfov, deoarece Consiliul Judetean nu si-a indeplinit obligatiile de plata pe care si le asumase fata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin Protocolul privind transportul public de calatori, informeaza Agerpres.

Pana in prezent, Consiliul Judetean Ilfov nu a achitat sumele datorate in baza art. 4 alin 7 al Protocolului mentionat si nici nu a constituit garantia reala imobiliara potrivit art.4 alin. 8 din acelasi Protocol (Art. 4, alin. 8: 'Judetul Ilfov va constitui in maxim 30 de zile dupa inceperea executiei prezentului Protocol, o garantie reala imobiliara la dispozitia Muncipiului Bucuresti echivalenta cu valoarea debitului restant si a prestatiei pe un trimestru).

Transportul RATB in judetul Ilfov a mai fost sistat in 2008 din aceleasi motive, dar dupa negocieri si discutii intre reprezentantii judetului Ilfov si cei din Bucuresti, inclusiv premierul de la acea vreme, Calin Popescu Tariceanu, a fost reluat pe 32 de linii, urmand sa fie extins ulterior pana la 52 de linii.

Reinfiintarea liniilor de transport RATB in Ilfov a fost aprobata de consilierii municipali, la solicitarea presedintelui Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Radulescu.

Judetul Ilfov avea datorii de peste 600 miliarde lei vechi catre RATB, pentru care municipalitatea este in proces cu autoritatile locale din Ilfov.

Cristache Radulescu: Consiliul Judetean Ilfov nu poate suporta pierderile RATB

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Radulescu, a declarat, vineri, ca va cauta solutii pentru transportul public interorasenesc, in urma deciziei RATB si a Primariei Capitalei de a suspenda transportul public din Ilfov.

El a subliniat ca dupa analiza facturilor RATB s-a constatat ca pe langa cheltuielile de transport sunt incluse si pierderile regiei.

"S-a facut o analiza la nivelul Consiliului Judetean si am constatat ca pe langa cheltuielile de transport erau cuprinse si pierderile regiei. Judetul Ilfov nu poate sa suporte aceste pierderi", a spus Cristache Radulescu.

Presedintele CJ a adaugat ca in prezent au loc discutii cu Primaria Capitalei pentru gasirea unei solutii a transportului public interorasenesc din Ilfov.