Curtea de Apel Pitesti judeca, luni, recursul inaintat de aparatorii primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, fata de respingerea de catre Tribunalul Arges a cererii de liberare pe cautiune.

Judecarea recursului este programata pentru luni, la ora 8:00, iar decizia Curtii de Apel Pitesti va fi definitiva, scrie Agerpres.

Tribunalul Arges a respins ca nefondata, pe 28 aprilie, cererea de liberare pe cautiune formulata de Antonie Solomon si a dispus restituirea cautiunii in suma de 50.000 de lei.

Judecarea pe fond a procesului va incepe pe 11 mai, dupa ce Tribunalul Arges a amanat, pe 13 aprilie, primul termen in dosarul in care primarul suspendat al Craiovei este judecat pentru fapte de coruptie, impreuna cu omul de afaceri pitestean Cornel Penescu si alti doi inculpati.

Magistratii instantei supreme vor lua in discutie, pe 14 mai, cererea de stramutare a dosarului.

Solomon se afla din 23 martie la Penitenciarul Colibasi, unde a fost transferat dupa trei saptamâni petrecute in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

Primarul Craiovei a fost retinut pe 2 martie de procurorii DNA, iar pe 3 martie, Tribunalul Arges a emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Tribunalul Arges a constatat, pe 22 martie, legalitatea arestarii preventive a lui Solomon si a decis mentinerea masurii pentru inca 60 de zile, aceasta fiind confirmata de Curtea de Apel Pitesti.