Guvernul va cere Parlamentului ca proiectul de lege privind educatia nationala sa fie dezbatut in regim de urgenta, astfel incat actul normativ sa fie adoptat pana la sfarsitul actualei sesiuni. Declaratia a fost facuta de premierul Emil Boc, la inceputul sedintei de guvern - transmit agentiile de stiri.

De altfel, luni, Guvernul s-a reunit in sedinta extraordinara, pentru a aproba proiectul legii Educatiei Nationale. Acesta va fi trimis chiar in aceeasi zi la Parlament pentru a intra in dezbaterea birourilor permanente, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Guvernul a analizat si a aprobat, in prima lectura, proiectul Legii Educatiei Nationale in sedinta din 17 martie, desfasurata la Iasi, iar, ulterior, proiectul de lege a fost supus dezbaterii publice.

Pe 31 martie, premierul Emil Boc a anuntat ca este nevoie de o saptamana pentru ca Ministerul Educatiei sa introduca in proiect o serie de propuneri rezultate in urma dezbaterii publice. De asemenea, era necesar si avizul Consiliului Legislativ.