Prințul Harry va participa la aniversarea Jocurilor Invictus în cadrul unei slujbe la Catedrala St Paul din Londra, pe 8 mai, făcând o vizită rară în Marea Britanie pentru evenimentul sportiv internațional pe care l-a fondat, potrivit Reuters.

Prințul Harry și MeghanFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Harry, care locuiește în Statele Unite împreună cu soția sa Meghan și cei doi copii, a lansat Jocurile în 2017, un eveniment multi-sportiv pentru militarii răniți în luptă.

Harry, fiul cel mic al regelui Charles, a servit ca pilot de elicopter militar în Afganistan.

Slujba va sărbători evenimentul și va include lecturi ale lui Harry și ale actorului britanic Damian Lewis. Vor participa, de asemenea, veterani răniți și membri ai comunității Invictus.

Aceasta va marca „un deceniu de schimbare de vieți și de salvare de vieți prin sport”, au declarat organizatorii.

Harry a revenit în Marea Britanie doar în câteva ocazii de când a renunțat să mai lucreze ca membru al familiei regale în 2020, sosind pentru evenimente majore precum funeraliile reginei Elisabeta din 2022 și încoronarea tatălui său în mai 2023.

Ultima dată a fost văzut în Marea Britanie în luna februarie a acestui an pentru o scurtă întâlnire cu tatăl său, după ce monarhul a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer.

Palatul a declarat vineri că Charles va reveni la îndatoririle publice după ce a făcut progrese bune în urma tratamentului și a unei perioade de recuperare.