Tribunalul Maramures a decis, vineri, intreruperea pentru 30 de zile a executarii pedepsei de doi ani si sase luni de inchisoare in cazul fostului primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, acuzat de fapte de coruptie, informeaza Mediafax. Decizia instantei este definitiva.

Tribunalul Maramures a respins, vineri, recursul facut de fostul edil, care a cerut ca intreruperea executarii pedepsei cu inchisoarea sa fie pentru 60 de zile, si nu de 30, cum a decis Judecatoria Baia Mare.

De asemenea, magistratii au respins recursul formulat de procurorii DNA Cluj, care solicitasera ca lui Anghel sa nu ii fie intrerupta executarea pedepsei.

Astfel, prin sentinta de vineri a Tribunalului Maramures ramane definitiva decizia din 24 martie a Judecatoriei Baia Mare, privind intreruperea pentru 30 de zile a executarii pedepsei primite de Anghel. Astfel, Anghel urmeaza sa fie eliberat vineri din arestul Politiei Judetene Maramures.

Dupa pronuntarea deciziei, Anghel a refuzat sa faca declaratii. "In Saptamana Mare nu voi declara nimic, voi merge acasa si dupa ziua de luni voi vorbi cu toata lumea", a spus Anghel.

Anghel a fost arestat in noaptea de 17 martie, dupa ce o instanta l-a condamnat la inchisoare pentru abuz in serviciu. Primarul baimarean a primit o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de detentie, cu executare. Sentinta este definitiva si nu mai poate fi atacata.

Procurorii anticoruptie i-au imputat edilului un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro dupa ce Consiliul Local Baia Mare a aprobat achizitionarea unui bloc la pretul de 544.500 euro de la o asociatie familiala. Aceasta din urma cumparase imobilul cu putin timp inainte de a se face tranzactia cu municipalitatea, cu numai 150.000 euro. Proprietarul initial al cladirii sustine ca, inainte de a o vinde asociatiei familiale, trimisese o oferta Primariei Baia Mare, dar nu a primit niciun raspuns.