Tribunalul Maramures a admis miercuri cererea de amanare a executarii pedepsei cu inchisoarea de catre primarul de Baia Mare, Cristian Anghel, informeaza DomnulePrimar.ro.

El va fi eliberat pentru o luna de zile, cu respectarea anumitor conditii impuse in programul de supraveghere, si nu are voie sa paraseasca judetul in acest timp.

Cristian Anghel va fi condus in arestul IPJ Maramures, unde se vor indeplini formalitatile pentru punerea sa in libertate.

Verdictul s-a dat in prezenta inculpatului, care a fost adus pentru a doua oara in aceeasi zi din arestul Inspectoratului Judetean de Politie, scrie InfoMM.ro.

In prima parte a zilei, la Tribunalul Maramures, avocatii lui Cristian Anghel (Ioan Blajan si Vasile Gil) au sustinut ca este absolut necesara "eliberarea provizorie" a clientului lor, pentru ca Anghel sa predea gestiunea primariei Baia Mare si PNL Maramures, al carui presedinte a fost.

Procurorii DNA pot face recurs in termen de 10 zile de la pronuntarea sentintei.

Cumnatul lui Geoana, martor in dosar

Cotidianul online Necenzurat.ro prezinta file din dosar din care rezulta ca martor in acest proces a fost si Costea Mircea – Ionut, cumnatul lui Mircea Geoana.

Declaratiile acestuia apar la paginile 188 – 190 din dosar si sunt date in calitate de membru al Consiliului de Administratie al SC CUPROM SA Baia Mare, in fapt fostul Combinat PHOENIX si fost proprietar al de-acum celebrului bloc care a dus la condamnarea primarului la doi ani si jumatate de inchisoare.

Mircea - Ionut Costea precizeaza in declaratie ca nu il cunoaste pe primarul de Baia Mare si nu este la curent cu detaliile legate de vanzarea imobilului repsectiv.

"Din cate cunosc, imobilul nu era intr-o stare buna, dar pot preciza din rationamente comerciale ca daca pana la perfectarea contractului de vanzare-cumparare un potential cumparator ar fi oferit un pret mai mare decat cel negociat cu Chira Liviu as fi fost de acord cu instrainarea prin vanzare catre ofertantul respectiv", precizeaza el.

Anghel a fost arestat in noaptea de 17 martie, dupa ce o instanta l-a condamnat la inchisoare pentru abuz in serviciu. Primarul baimarean a primit o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de detentie, cu executare. Sentinta este definitiva si nu mai poate fi atacata.

Procurorii anticoruptie i-au imputat edilului un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro dupa ce Consiliul Local Baia Mare a aprobat achizitionarea unui bloc la pretul de 544.500 euro de la o asociatie familiala. Aceasta din urma cumparase imobilul cu putin timp inainte de a se face tranzactia cu municipalitatea, cu numai 150.000 euro. Proprietarul initial al cladirii sustine ca, inainte de a o vinde asociatiei familiale, trimisese o oferta Primariei Baia Mare, dar nu a primit niciun raspuns.

Stirea se actualizeaza