Partidul Comunistilor din Republica Moldova crede ca actiunile opozitiei pot favoriza repetarea "scenariului kosovar" - razboiul civil, scrie Interfax.

"Daca evenimentele vor urma scenariul opozitiei de destabilizare a situatiei, Moldova va deveni un teritoriu incontrolabil, unde izbucnirea unui razboi civil va fi iminenta. Sunt iscusiti in provocari (...) O tara fara putere este confortabila pentru spalare si trafic de bani murdari. Asta convine regimului care astazi detine puterea in Transnistria - Tiraspolul nici nu putea visa la un asemenea cadou", sustin comunistii, intr-o declaratie data publicitatii in preajma alegerilor parlamentare anticipate.

In opinia partidului de guvernamant de la Chisinau, aceasta varianta "convine sovinistilor de la Bucuresti, simpatizanti ai ideii Romaniei Mari, pentru ca un asemenea 'teritoriu' poate fi usor inclus in componenta Romaniei".

"Partidele marioneta conduse din afara nu ataca Partidul Comunist, ei tintesc Patria noastra", acuza PCRM.

"Ei se autointituleaza dusmanii comunistilor, dar fiecare dintre atacurile lor loveste in tara, in Moldova, in popor, in batrani, femei si copii – in cei pe care ei i-au gonit in strada si pe care intentioneaza sa-i scoata din nou pe strazi", se afirma in declaratia citata, care se incheie cu indemnul adresat cetatenilor "care tanjesc dupa o viata pasnica si linistita" sa "apere Patria".