Cei 3500 de jurnalisti asteptati la summitul NATO de la Bucuresti vor avea la dispozitie 950 de birouri si 50 de computere. Organizatorii sustin ca nu este nevoie de mai multe computere, mizand pe faptul ca jurnalistii vor veni cu laptopurile personale. In plus, ei au mai aratat ca multi ziaristi sunt tehnicieni si nu vor avea nevoie de birouri si computere, relateaza NewsIn. O alta problema nerezolvata inca se refera la amenajarea unor spatii de fumat.

In afara de calculatoare, ziaristii vor avea acces la telefonie fixa si imprimante. Reprezentantii presei care nu au modemuri in dotare pot folosi retelele de internet instalate de organizatori fie prin cablu, fie wireless. La nivelul P si P1, unde sunt amenajate birourile pentru presa au fost instalate si cateva televizoare LCD, precum si bancomate.

Jurnalistii vor putea sa-si ridice acreditarile incepand de vineri, iar in seara zilei de 31 martie vor putea intra in Palatul Parlamentului, desi lucrarile propriu-zise incep de abia pe 3 aprilie.

Pentru conferintele de presa au fost amenajate 16 sali. Cele mai importante briefinguri vor avea loc in trei sali: C.A. Rosetti, Nicolae Iorga si Iuliu Maniu, acestea avand si facilitati de traducere. TVR si Eurovision Broadcasting Union, ce au contracte de exclusivitate, vor furniza imagini celorlalte televiziuni. In acest sens, au fost amenajate si cateva cabine de editare.

Serviciile de alimentatie vor fi asigurate de cateva firme de catering. Pentru deservirea jurnalistilor au fost amenajate trei puncte: restaurantul deputatilor de la S2, clubul parlamentarilor de la nivelul P si barul de la P1. O parte din mese vor fi asigurate de organizatorii romani, adica pranzul si cina, iar in afara acestora, ziaristii vor avea la posibilitatea, contra cost, sa-si cumpere sandvisuri, apa sau cafea.