Șoferul din București oprit de polițiști după ce încălcase mai multe reguli de circulație și care a reușit să fugă cu mașina deși era înconjurat de polițiști și jandarmi a fost lăsat în libertate vineri de către procurori, fiind plasat sub control judiciar.

Interventia politiei asupra soferului blocat in masinaFoto: captura facebook

Joi, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru tulburare a ordinii și liniștii publice. Vineri, Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 a decis ca șoferul să fie lăsat în libertate, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Geaburu.

De ce a fost lăsat în libertate șoferul? Procurorul citat a precizat că limitele de pedeapsă pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice, pentru care este cercetat șoferul, nu au permis formularea unei propuneri de arestare preventivă.

Procurorii l-au plasat pe bărbat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Într-o declarație făcută după audieri, avocatul șoferului spunea că acesta ar regreta fapta și că nu o va repeta. Avocatul a mai susținut că tânărul s-ar fi speriat de intervenția forțelor de ordine și „a fugit pentru că nu a dorit să fie tras pe geam” și încătușat de jandarmi.

În ceea ce privește mesajele ironice adresate poliției pe Instagram, avocatul susține că au fost date „în glumă” unor prieteni, dar au ajuns publice din greșeală. „De aceea s-a creat această psihoză. Dar este un tânăr care în viitor nu va mai avea o astfel de conduită”, a spus avocatul, conform Digi24.

Cine este șoferul

Bărbatul este Şerban Michelle Antonio şi are 26 de ani, iar mașina cu care a gonit pe străzile din Capitală este înregistrată pe numele mamei sale, o fostă cântăreață de manele, conform stirilorprotv.ro.

Cum a sfidat Poliția și Jandarmeria - cronologia faptelor

Miercuri seară, poliţişti ai Brigăzii Rutiere i-au solicitat șoferului să oprească, după ce încălcase mai multe reguli de circulaţie.

  • „Acesta nu s-a conformat indicaţiilor poliţistului, în sprijin venind şi o echipă de jandarmi din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.
  • La solicitarea forţelor de ordine să oprească şi să coboare din autoturism, conducătorul auto a părăsit zona, lovind două autoturisme”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei.

La scurt timp, mașina a fost găsită abandonată pe o stradă din Sectorul 4, iar șoferul a fost prins joi dimineață, după aproximativ 11 ore, în cartierul Rahova.

Cum a reușit șoferul să scape de polițiștii și de jandarmii veniți în ajutor?

Imaginile devenite virale arată cum i-a umilit șoferul de Mercedes pe polițiștii și jandarmii care au încercat să îl oprească. Mai mult, chiar el s-a filmat apoi, în timp ce Poliția îl căuta, postând pe rețelele de socializare inclusiv imaginile cu incidentul.

Cu un polițist lângă el, care i-a cerut să coboare din bolid, șoferul a încercat să fugă. Era blocat de o dubă și de mai multe autoturisme. În timp ce încerca să-și facă loc cu mașina și să scape, patru jandarmi încercau fără succes să-i spargă geamul. A demarat în trombă, a lovit două autoturisme și a reușit să fugă. A fost la un pas să lovească și pietonii care traversau atunci strada.

Înainte de acest episod petrecut la intersecția de pe bulevardul Tineretului, șoferul fusese urmărit 30 de minute de polițiștii care l-au văzut conducând agresiv și depășind ilegal.