Asociatia ORICUM pentru Educatie si British Council cu sprijinul Unilever South Central Europe organizeaza, in data de 13 februarie, Youth Summit 2008, eveniment prezentat drept "cea mai importanta reuniune din Romania, organizata de tineri, pentru tineri si preponderent cu participarea tinerilor". Circa 350 de participanti vor dezbate asupra temei principale a Youth Summit - "O Noua Viziune pentru Romania".

Pe baza acestor dezbateri sunt asteptate idei proaspete si inovatoare cu privire la noile obiective pe care Romania trebuie sa le urmareasca pentru indeplinirea unei strategii pe termen lung. Alaturi de tema principala, exista cinci teme secundare: educatia, stiinta si tehnologia, industriile creative, cultura si sportul.

Tinerii vor impartasi reprezentantilor celor mai importante autoritati si companii din Romania solutiile lor asupra dezvoltarii acestor domenii, extrem de importante pentru viitorul Romaniei.

Evenimentul este alcatuit din discutia principala si cinci workshop-uri tematice. Discutia de deschidere va prezenta punctul de vedere al celor mai importanti invitati cu privire la tema principala a evenimentului. In cadrul atelierelor de lucru, se va raspunde la intrebari apartinand celor cinci domenii de interes: educatia, stiinta si tehnologia, industriile creative, cultura si sportul.

Concluziile Youth Summit si solutiile propuse de participanti la problemele identificate in cele cinci zone de discutie ale evenimentului vor fi cuprinse intr-o brosura care va fi distribuita liderilor de opinie si autoritatilor locale si centrale din intreaga tara. Delegatii de tineret se vor intoarce in comunitatile lor si se vor implica in constructia unei retele de tineri lideri care sa duca mai departe misiunea de constructie a unei viziuni pentru Romania.

Youth Summit isi propune sa fie forul public principal in care tineri din toate judetele tarii isi impartasesc ideile si genereaza solutii cu privire la cele mai importante probleme cu care se confrunta comunitatile lor.

Evenimentul este organizat de Asociatia ORICUM in parteneriat cu Ministerul Educatiei, CEDU 2000+, Chief Information Officer's Council, ICR si COSR. Sponsorul evenimentului este ABN Amro.

Website-ul oficial al evenimentului este www.youthsummit.ro.