Un nou protest a avut loc miercuri seara in Capitala, in fata Parlamentului, fata de modificare legilor justitiei, sub titlul "HAI La Parlament ! ACUM! #faraviolenta", in timp ce in Camera Deputatilor se dezbatea legea 303/2004 privind statutul magistratilor, desi PNL si USR au cerut amanarea sedintei, apeland la proteste cu pancarte chiar in sala de sedinte. Protestatarii au scandat "Hotii", "Dragnea la puscarie!", precum si "Anticipate, anticipate!".Apelul la protest a fost facut de comunitatile 600.000 pentru Rezistenta, Insistam, Coruptia Ucide, Asociatia Civica ProFest si Declic. Protestatarii scandeaza "Hotii", "Dragnea la puscarie!", precum si "Anticipate, anticipate!".

Protest ad hoc la ParlamentFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Punctul culminant al protestelor a fost atunci cand s-a aflat ca parlamentarii incearca sa iasa pe ascuns pe poarta dinspre sala de expozitie. Oamenii s-au indreptat acolo, jandarmii si politia au incercat sa blocheze inclusiv deplasarea pe trotuarul de la Parcul Izvor, s-a dat o data cu gaze lacrimogene, fapt care a inflamat spiritele. Oamenii au scandat "Fugiti ca sobolanii" si "Jandarmeria/apara hotia". Un moment impresionat a fost cand parlamentarii USR au iesit pe jos pe poarta Parlamentului si au venit sa discute cu oamenii.

Proteste au avut loc si la Cluj, Constanta si Iasi.

Urmareste aici imagini LIVE VIDEO:

Umareste aici transmisia LIVE TEXT:

Ora 23: 50 Usile Parlamentului se inchid, iar manifestantii pleaca. Protestul s-a incheiat.

Ora 23:22.Cei de la USR au iesit din Parlament, moment in care multimea de protestatari a inceput sa aplaude si sa scandeze: "Luptati si nu cedati"; "Voi sunteti Opozitia!"

Presedintele USR, Dan Barna, vorbeste cu protestatarii si presa:

"Dupa 13 ore de sedinta de dezbateri, pana la urma nu a mai avut loc votul final si putem sa o consideram o victorie. Este o victorie amara si destul de mica, dar e o victorie importanta pentru mesajul pe care noi putem sa-l transmitem cetatenilor din strada care au venit acum la gardul parlamentului sa-si exprime nemultumirea fata de ce s-a intamplat pe parcursul acestei zile in Camera Deputatilor in care efectiv democratia a fost stransa de gat", a declarat presedintele USR, Dan Barna.

Acesta a explicat ca nu poate sa existe un regulament in nicio tara democratica care sa elimine dezbaterile din sedinta Parlamentului.

"Acesta este un abuz si este un abuz clar si fprp niciun fel de dubiu. Ceea ce s-a intamplat azi - sa fie impusa o lege, sa fie votata si discutata intr-o comisie artificial creata este un pas inapoi major pentru democratie, iar ceea ce USR a reusit sa faca si ceea ce opozitia a facut in aceasta sedinta parlamentara a aratat ca nu e totul pierdut", a conchis liderul USR.

Ora 23:20.In momentul in care oamenii s-au adunat la iesirea dinspre Muzeul Parlamentului, jandarmii au dat cu doua spray-uri lacrimogene, insa protestatarii au ramas fermi pe pozitie.

Ora 23:00. Multimea de protestari, urmata de jandarmi, fuge catre poarta dinspre Muzeul Parlamentului. Exista informatii de la USR potrivit carora alesii vor folosi acea iesire, iar manifestantii vor sa le iasa in cale.

Ora 22:38. Jandarmii au blocat accesul pe trotuarul dinspre Parlament. Se pleaca si se vine in continuare, insa scaderea numarului de protestatari este vizibila.

Ora 22.48. Mai multe masini intra in curtea Parlamentului. Se crede ca alesii vor sa plece cu masinile personale, pentru a nu fi reperati.

Ora 22:23. Oamenii continua sa plece, dar si sa vina in grupuri. Numarul protestatarilor a ramas acelasi. Se constata insa o intensificare a agitatie politiei in fata protestatarilor.

Ora 22.18. Are loc un protest si la Iasi.

Ora 22.06: In fata Parlamentului se tine un moment de reculegere pentru regele Mihai.

Ora 21.57: Mai multi protestatari discuta ca au citit pe site-ul Parlamentului ca mai sunt 100 de amendamente de votat si ca nu vor pleca de la protest. Lumea sta cu telefoanele in mana si citeste presa online. Numarul oamenilor a crescut simtitor. Oamenii s-au intins pe trotuar pana dupa intrarea centrala a Parcului, catre statia de autobuz.

Ora 21.41: Se scandeaza "Liviu Dragnea sa ajungi/ imbracat in multe dungi!". Multi dintre soferii care trec cu masinile prin zona Parlamentului claxoneaza in semn de solidaritate. Au inghetat si jandarmii, dar zic ca... inca rezista.

Ora 21.37: Au mai ramas doar cateva sute de protestatari. Oamenii striga "Anticipate, Anticipate!"

Ora 21.28: Numarul protestatarilor a scazut la 1.000. Unii vin, dar cei mai multi pleaca. Unii dintre protestatari stau pe trotuarul din fata Parlamentului, dar cei mai multi stau pe trotuarul dinspre parcul izvor. Au mai plecat si din fortele de ordine.

Ora 21.17: Unii protestatari incep sa plece, gerul musca serios in Bucuresti

Ora 21.14: Deputatii PSD/ALDE/UDMR continua sa voteze pe banda rulanta amendamentele la legea privind statutul magistratilor, in ciuda protestului din fata Parlamentului

Ora 21.10: Protestatarii din Bucuresti scandeaza "Pui de hoti si de mafioti!"

Ora 20.55: Sute de protestatari se afla acum in strada la Cluj. Vezi mai multe peactual de cluj.ro

Ora 20:54: Florin Iordache a prezidat timp de zece minute sedinta

Ora 20.47:Aproximativ 2.000 de oameni protesteaza acum in Bucuresti.

Ora 20.45: Si constantenii au iesit la protest.

Ora 20.38: Protestatarii si-au aprins telefoanele si striga tot mai puternic "PSD, ciuma rosie!¬.

Ora 20:34 Se circula din nou, protestatarii au revenit pe trotuar

Ora 20.32: Jandarmii ii roaga, extrem de civilizat, pe protestatari sa revina pe trotuar

Ora 20.29: Protestatarii au blocat circulatia rutiera pe artera dintre Parcul izvor si Palatul Parlamentului. Nu exista tensiuni intre protestatari si jandarmi.

Ora 20.25: Tot mai multi se duc spre trotuarul Casei Poporului, pentru a forma un lant uman pe langa cladire.

Ora 20.21: Oamenii striga "Elicoptere pentru hahalere!"

Ora 20.15: In acest moment in fata Parlamentului suntaproximativ 500 de oameni, iar lumea continua sa vina.

Ora 20.13: Oamenii protesteaza si in Cluj-Napoca. Protestatarii scandeaza ¬Nu scapati!¬ si ¬DNA sa vina sa va ia!¬.

Ora 20.08: Lumea scandeaza ¬Iordache, Iordache, esti un lache!¬, Clan mafiot, sa vina DIICOT!¬ si ¬Elicopterul, elicopterul!¬

Ora 19.58:Comunitatea Rezist Zurich a anuntat un protest, in seara asta, in Elvetia, sub titlul¬Vrem stat de drept, nu dictatura penalilor¬.

Ora 19.55: Peste 300 de oameni protesteaza in fata Parlamentului.

Ora 19.37: Oamenii scandeaza"Vrem medicamente, nu legi infecte!"

Ora 19.31: Peste 200 de oameni sunt acum in fata Parlamentului.

Ora 19.26:Lumea scandeaza ¬Parlament penal, mars la tribunal!¬

Ora 19.18: Jandarmii au montat deja un gard de limitare a zonei de protest. Multimea a inceput sa strige Hotii! Hotii! Un jandarm le spune protestatarilor, intr-o discutie: ¬suntem intre ciocan si nicovala¬

Ora 19.09: Aproximativ 100 de persoane protesteaza, in fata Parlamentului, in timp ce in Camera Deputatilor se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistratilor. Se striga "Justitie, nu coruptie" si "Dragnea la puscarie". (News.ro)

FOTO: Cristian Soimaru/Facebook

Ora.18.33: Cateva zeci de persoane protesteaza in fata Parlamentului in acest moment. Protestatarii scandeaza "Sa va gratiati, nu ati fost votati!" si "Hotii!". De asemenea, acestia au fluiere si vuvuzele, dar si o pancarta pe care scrie: "Trezirea, romane!!! Statul a fost deturnat!"

Foto: Cristian Soimaru/Facebook

Comunicatul Coruptia ucide:

Hai in strada! Aparam democratia!

In acest moment legile Justitiei sunt votate in plen. Dezbaterea a fost boicotata si procedurile nu sunt respectate. Suntem in situatia in care o gasca de infractori vor sa treaca pe repede inainte legalizarea furtului.

Urmariti liveurile din timpul dezbaterii si daca considerati ca trebuie sa iesiti in strada ca sa aparati statul de drept acum este momentul.

Ne vedem la parlament!

P.S. : Facem apel catre toti cetatenii :

FARA VIOLENTA!!!

Fiecare persoana este raspunzatoare de faptele sale si va raspunde in fata legii.

Reamintim ca, miercuri, in plen, deputatii USR au oprit sedinta protestand cu pancarte pe care au scris "Hotii!". Ceva mai devreme, deputatul Stelian Ion a folosit o portavoce pentru a se face auzit atunci cand presedintele de sedinta i-a taiat microfonul.

Proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor este dezbatut, apoi votat, in plenul Camerei Deputatilor, prima camera sesizata, cu un raport din partea comisiei speciale parlamentare conduse de deputatul PSD Florin Iordache ce contine aproximativ 300 de amendamente admise si 400 de amendamente respinse, multe apartinand chiar initiatorilor, adica PSD si ALDE. Pentru dezbaterea acestui raport - cel putin o parte dintre amendamentele respinse vor fi sustinute in plen - a fost alocat un timp de o ora si un sfert din programul sedintei de plen. Ulterior, legea va intra la vot final.