Doi barbati au fost condamnati de Judecatoria Constanta la cate opt luni de inchisoare cu suspendare pentru cruzime fata de animale, dupa ce, la inceputul anului trecut, au lovit cu o lopata un caine fara stapan si au asmutit asupra sa un caine de lupta, pana cand animalul respectiv a fost ucis, scrie News.ro.

Judecatoria Constanta a decis condamnarea lui Eugen Laurentiu Valciu si a lui Cristian Gabriel Chirita la cate opt luni de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de cruzime fata de animale.

De asemenea, in acelasi dosar, instanta a aplicat unui minor masura educativa a supravegherii pe o perioada de trei luni, pentru aceeasi infractiune.

Decizia Judecatoriei Constanta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Constanta.

In luna martie a acestui an, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Eugen Laurentiu Valciu, a lui Cristian Gabriel Chirita si a unui minor pentru savarsirea infractiunii de cruzime fata de animale.

Anchetatorii au stabilit ca, pe data de 7 februarie 2016, cele trei persoane s-au deplasat pe strada Mircea cel Batran din comuna Lumina, iar acolo cei doi adulti au lovit in repetate randuri cu o lopata pe care o aveau asupra lor, un caine fara stapan, iar un caine de lupta, tinut in lesa de minorul respectiv si la comanda acestuia, a atacat si muscat de gat cainele fara stapan.

Dupa ce animalul a murit, ei l-au pus intr-un sac, l-au asezat in portbagajul autoturismului si au parasit locul faptei.