Liderul catalan Carles Puigdemont a raspuns luni dumineata ultimatumului dat de premierul Spaniei, dar nu a clarificat daca a declarat sau nu independenta Cataloniei, transmite Reuters. Premierul spaniol Mariano Rajoy ii ceruse lui Puigdemont sa raspunda clar pana astazi daca a declarat Catalonia independenta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citeste aici scrisoarea lui Puigdemont (in original, lb. spaniola)

Ora 11:15 Prima reactie a Madridului: Puigdemont nu aduce "clarificarile cerute" de guvernul spaniol, a declarat un ministru spaniol, citat de AFP. "Este evident ca dl. Puigdemont nu a raspuns, nu a adus clarificarile care i s-au cerut", a spus ministrul spaniol de Externe, Alfonso Dasti.

Ora 10.49: Vicepremierul spaniol va anunta pozitia guvernului Spaniei astazi la ora 11.00

-------------

Tot in raspunsul de luni, Puigdemont a transmis ca ar trebui sa aiba loc un dialog intre Spania si Catalonia in urmatoarele doua luni. El i-a cerut premierului spaniol Rajoy sa opreasca procedurile judiciare impotriva sefului politiei catalane.

"In urmatoarele doua luni, obiectivul nostru principal este sa va aduca la dialog", i-a scris acesta sefului guvernului spaniol, Mariano Rajoy, dupa ce a vorbit despre "suspendarea mandatului" care i-a fost incredintat, crede el, de catalanii care au votat pentru independenta.

Puigdemont raspunde astfel intrebarii guvernului spaniol, care i-a cerut sa clarifice pana luni daca a declarat sau nu independenta.

Liderul catalan ii cere in aceasta scrisoare lui Mariano Rajoy sa "renunte la represiune" si sa accepte "cat mai curand posibil o intalnire".