VIDEO Principalele propuneri de modificare a legilor justitiei anuntate de Tudorel Toader: Presedintele Romaniei, exclus din procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si Procurorului General / Procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare / Magistratii reclamati pentru fapte penale scapa de DNA / Inspectia Judiciara se subordoneaza politic

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 23 august 2017, 11:02 Actualitate | Esenţial


Tudorel Toader
Foto: Agerpres
 documente
(23 Aug 2017) PowerPoint, 540KB
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, intr-o conferinta de presa la sediul ministerului, principalele propuneri de modificare a legilor justitiei. Propunerile de modificare prezentate de Tudorel Toader vizeaza legile 303/2004 (statutul judecatorilor si procurorilor), 304/2004 (privind organizarea judiciara) si 317/2004 (privind CSM), nu si Codul penal - amnistia, gratierea si abuzul in serviciu. Una dintre cele mai importante schimbari anuntate de Tudorel Toader este excluderea presedintelui Romaniei din procedura de numire a sefului DNA, DIICOT si Procurorului General. Tudorel Toader a anuntat modificari si in ceea ce priveste raspunderea magistratilor: procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare. De asemenea, magistratii reclamati pentru posibile fapte penale vor fi urmariti penal de o directie noua din Parchetul General, separata de DNA si DIICOT (scapa de DNA).

Tudorel Toader mai propune subordonarea politica a Inspectiei Judiciare, care ar urma sa treaca de la CSM la Ministerul Justitiei.

El a anuntat si ca viitori sefi al DNA, DIICOT si Parchetului General vor avea mandate de 4 ani, in loc de 3 ani. Actualii procurori sefi nu vor beneficia de acest proiect.

Tudorel Toader a anuntat si o schimbare radicala in magistratura: nu vor mai exista procurori si judecatori sub 30 de ani.

De remarcat ca Tudorel Toader a refuzat, la finalul conferintei de presa in care a anuntat o serie de proiecte controversate, cu impact major, sa raspunda intrebarilor jurnalistilor si a anuntat ca a refuzat invitatiile tuturor televiziunilor pentru a vorbi despre propunerile de modificare a legilor justitiei, prezentate astazi.

Urmareste aici transmisia LIVE VIDEO:
Cele mai importante declaratii ale lui Tudorel Toader:


Propunerile vor fi dezbatute. Nu poate fi vorba despre adoptarea prin OUG.

Ele au fost adoptate in 2004, au trecut 13 ani de la adoptare. Intre timp, Romania a devenit stat membru UE. Inre timp, legislatia nationala, in buna masura, a fost adaptata directivelor europene, transpuse in legislatia nationala.

In continuare avem directive ce trebuie transpuse in legislatia nationala.

Eu personal nu ma grabesc sa dau replici la afirmatiile aparute in spatiul public, insa directiva privind confiscarea extinsa are in vedere proiectul de lege privind modificarea Codului penal. Confiscarea extinsa se aplica pentru infractiuni, fapte penale, si nu pentru orice comportament ilicit. Daca vorbeam de comportamente ilicite, aproape ca ajungeam la legea 18.

M-as bucura daca, dupa prezentare si analiza, veti constata faptul ca propunerile formulate sunt in parametrii normalului, necesarului, intr-un stat de drept.

A fost pe deplin asigurata transparenta decizionala - proiectul de lege a plecat de la CSM in 2016, a venit in ianuarie anul acesta la Ministerul Justitiei. Intre timp s-a schimbat componenta, ministrul Justitiei de la acea vreme, Florin Iordache, a retrimis la CSM, pentru a se pronunta noul CSM. CMS si-a dat avizul si a trimis proiectl la MJ. Separat am primit puncte de vedere de la Ministerul Public si ICCJ.

Proiectul va fi din nou trimis la CSM pentru avizare.Propunerile cele mai semnificative:

Majorarea vechimii necesare pentru promovare. La un moment dat se lua in considerare si perioada in care un procuror/judecator fusese avocat. Prin proiectul nostru propunem majorarea vechimii necesare pentru promovare - 7 ani de activitate efectiva in functia de judecator pentru a promova.

Aceeasi propunere si in privinta procurorilor - sa aiba 7 ani vechime efectiva in functia de procuror pentru a promova. 8 ani in functia de procuror pentru a promova in functia de procuror la DIICOT sau la DNA.

10 ani vechime efectiva in functia de procuror pentru a promova la Parchetul de pe langa Curtea de Apel si 15 ani vechime efectiva in functia de procuror pentru a promova procuror la Parchetul de pe langa ICCJ.

18 ani vechime in functia de judecator pentru a promova judecator la ICCJ, precum si cerinta de a fi fost judecator, cel putin 3 ani, la Curtea de Apel.

Aceste cerinte asigura un parcurs in cariera de magistrat fara a fi sarite anumite trepte.

Judecatorii pot participa la concurs pentru a dobandi un grad superior, dar daca raman la judecatorie sau parchet de pe langa tribunal, vor fi platiti pentru activitatea efectiva, nu pentru gradul pe care il au in sertar. Nu este in regula ca un judecator sa fie la judecatorie, sa dea concurs pentru Curtea de Apel, sa ramana la judecatorie si sa ia salariu pentru Curtea de Apel. In tara sunt locuri libere la Curtea de Apel, sunt judecatori cu drag de Curte de Apel care lucreaza la judecatorie si nu vor sa mearga la Curtea de Apel din considerentele dansilor. Isi pot lua gradul profesional, cand va fi postul liber vor da concurs pentru ocuparea postului, nu pentru luarea gradului. Suut multi judecatori in tara care au grad de Curte de Apel, iau indemnizatie pentru Curtea de Apel si lucreaza la judecatorie sau tribunal.

Propunem ca pe viitor functiile de conducere sa aiba un mandat de 4 ani, in loc de 3 in prezent. Legea prevede ca mandatele in curs nu pot fi afectate de modificarea legii. Daca legea intra in vigoare in ianuarie 2018, mandatele actuale nu sunt afectate. Perspectiva mandatelor de 4 ani nu se refera la cei care au functii astazi sau maine.

Posibilitatea unui procuror de a trece in functia de judecator
sau a unui judecator pentru a trece in functia de procuror: dupa doilea an la Institutul Magistraturii se duc in practica, dupa care se specializeaza. Judecatorii sunt majoritari in celelalte domenii, nu in penal, procurorii sunt majoritari in penal. Propunerea noastra e de a respecta specializarea pe care o au magistratii de-a lungul carierei. Mentinem posibilitatea ca un procuror sa treaca judecator, dar numai la nivel de judecatorie, cu avizul CSM. Altfel apar conditiile de vechime.

Separarea competentelor decizionale:
sectia pentru procurori de la CSM sa decida in privinta carierei profesionale a procurorilor, sectia pentru judecatori sa decida in privinta judecatorilor, ramanand CSM-ul sa desfasoare activitatile pentru independenta si buna functionare.

Redimensionarea schemei de condudere la ICCJ: ICCJ are un volum de activitate foarte diversificat si foarte bogat. Pentru buna functionare, se considera ca este necesar un al doilea vicepresedinte.

Procedura de numire in functiile de conducere la ICCJ: se pastreaza in sensul ca presedintele ICCJ se numeste de catre presedintele Romaniei. Se modifica in sensul ca propunerea sa nu o mai faca plenul CSM, ci sectia pentru judecatori.

Procedura de numire la Ministerul Public, functii de conducere: sa decida sectia pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justitiei, in baza unei proceduri transparente, procurori care tb sa aiba 10 ani de vechime in functia de procuror. MCV recomanda o proceduta transparenta pentru numirea in functie si neamestecul factorului politic.

Eliminarea posibilitatii de mentinere in functie a magistratilor condamnati
pentru vatamare corporala din culpa. In prezent, decizia apartine CSM. Eu cred ca aici nu e chestiune de apreciere, ci de constarare a unui fapt obiectiv incompatibil cu statutul de magistrat. In prezent, pragul este foarte sus, la 90 de zile de ingrijire dupa vatamare din culpa. Legea este egala pentru toti, aceasta prevedere legala nu se justifica.

Eliminarea posibilitatii mentinerii drepturilor locative chiar si dupa pensionare. Dreptul locativ deriva din atributiile de serviciu, dar dupa legea in vigoare, el iese la pensie si ramane acolo chirias cat doreste, iar dupa deces, mostenitorii dansului pot beneficia de contractul de inchiriere. In momentul in care a incetat contractul trebuie sa inceteze si beneficiile. Propunerea noastra este de abrogare a acestei prevederi: a incetat contractul, a incetat si beneficiul locativ.

Eliminarea posibilitatii reincadrarii in functia de judecator sau procuror, dupa pensionare, cu avizul CSM. Propunem abrogarea acestei prevederi. Spre exemplu: un magistrat se pensioneaza la 49 de ani, apoi face cerere de reincadrare. De principiu nu sunt de acord cu aceste reincadrari. Consecinta este cumulul pensie-salariu. Un pensionar care se reincadreaza mie nu imi creeaza convingerea ca mai are proiecte pe termen lung. Avem atatia tineri juristi in tara dornici sa se incadreze.

De multa vreme s-a vorbit de legea raspunderii magistratilor: de principiu, judecatorii si procurorii raspund penal in conditiile legii. Este o prevedere de principiu. Se mentine prevederea constitutionala potrivit careia statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate de erorile judiciare. Prejudiciile cauzate prin erorile judiciare nici nu pot fi altfel, pentru ca este un principiu constitutional. Raspunderea statului este stabilita in conditiile legii. Aici apare o modificare: solidaritatea in raspundere a celui care cauzeaza prejudiciul alaturi de stat. Am propus abrogarea art. 6 din art 96, care spune: pentru repararea prejudiciului, persoana se poate indrepta impotriva statului, prin Ministerul de Finante. O alta modificare: dupa ce prejudiciul a fost acoperit de stat, statul se indreapta cu actiune de despagubire impotriva judecatorului/procurorului care a savarsit eroarea cauzatoare de prejudiciu. Modificarea este ca statul se indreapta impotriva magistratului care a comis eroarea, fata de actuala prevedere, care spune ca statul se poate indrepta. Statul niciodata nu s-a indreptat impotriva unui magistrat pentru a recupera prejudiciul. Nu exista categorie socio-profesionala care sa nu raspunda dupa regulile generale ale dreptului. Termenul de prescriptie din art. 96 este cel din dreptul comun: un an. Intr-un an, nicio hotarare judecatoreasca nu ramane irevocabila. Va asigur de urmatorul lucru: multa lume a asteptat o lege a raspunderii magistratilor. O astfel de lege raspunde cerintelor societatii, ca sa nu avem o categorie in afara raspunderii juridice. Nu avem si nu trebuie sa avem nicio astfel de categorie. Prin propunerile formulate, am adus legea raspunderii magistratilor in parametrii statului de drept.

Extinderea motivelor pentru care procurorul ierarhic superior poate sa infirme solutiile adoptate de procurorul ierarhic inferior. In prezent pot fi infirmate numai pentru motive de legalitate. Nu se intra pe fond. O solutie vizand o posibila raspundere penala are pe de o parte componenta de legalitate, are pe alta parte componenta de temeinicie. Prin urmare, propunerea extinde temeiurile pentru care procurorul ierarhic superior poate infirma solutia procurorului de caz.

Infiintarea unei directii specializate in cadrul Ministerului public, pe langa DNA si DIICOT, care sa aiba competenta exclusiva pentru faptele penale reclamate a fi fost comise de catre magistrati. Ca o garantie pentru independenta judecatorilor vom avea un corp de 20 de procurori care sa ancheteze presupusele fapte reclamate ca fiind savarsite de catre magistrati.

Membrii CSM trebuie sa se suspende din magistratura.
Ei sunt demnitari ai statului roman si trebuie sa se ocupe exclusiv de atributiile de membru CSM, pe durata mandatului. 

Inspectia judiciara trece la Ministerul Justitiei. In multe tari, Inspectia judiciara este la MJ, respectand independenta pe care o are. Sa nu fie dependenta de CSM.

Admiterea la Institutul National al Magistraturii: In multe tari din lume, aceasta demnitate de magistrat, care decide in raport cu soarta unui om, presupune stiinta de carte pe de o parte, dar mai presupune in plus si o maturitate, o experienta de viata, o capacitate a magistratului de a intelege mecanismele vietii sociale. In multe tari nu se incredinteaza puterea judecatoreasca unui tanar de 24-25 de ani, cat are cand termina INM. Eu sunt la catedra de 27 de ani. Am mers pe absolut toate treptele. Ca ministru trebuie sa ma pozitionez intre tinerii care aspira la statutul de magistrat, exigentele statului de drept si cetatean. Prin urmare, propunem ca la INM candidatii sa aiba varsta minima de 30 de ani si o experienta in profesiile juridice de cel putin 5 ani. Avem foarte multe profesii juridice, tara nu are nevoie numai de procurori si judecatori, ci si de consilieri juridici, notari, avocati, executori judecatoresti. Propunerea o anuleaza pe cea pe care o permite legislatia de astazi, ca la 5 ani vechime sa dea admitere sa intre direct procuror sau judecator, necontand varsta.

O chestiune tehnica: Astazi concursul la Institutul National al Magistraturii se anunta cu 60 de zile inainte, noi propunem sa se anunte cu 6 luni inainte.

Auditorii de justitie vor beneficia de decontarea materialelor didactice si cazare gratuita la INM. Daca spatiile de cazare de la INM nu sunt suficiente, atunci vor beneficia de decontarea a 50% din chirie.

Evaluarea psihologica este prevazuta o data la 5 ani.

Judecatorii/procurorii vor fi supusi unei evaluari periodice: performante, integritate, iar cei care au functii de conducere, si a competentelor manageriale.

Sunt propuneri de fond si nu de forma, pe care le consideram firesti, necesare si normale, de natura sa asigure buna functionare intre cele trei puteri ale statului, de natura a eficientiza si credibiliza actul de justitie.

Citeste si:

Presedintele Romaniei, exclus din procedura numirii sefului DNA, DIICOT si Procurorului General

Magistratii penali scapa de DNA: ei vor fi urmariti penal de o directie noua din Parchetul General, separata de DNA si DIICOT

Modificare cu impact major in Justitiei: procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare

Tudorel Toader propune subordonarea politica a Inspectiei Judiciare, care ar urma sa treaca de la CSM la Ministerul Justitiei

Viitori sefi al DNA, DIICOT si Parchetului General vor avea mandate de 4 ani, in loc de 3 ani. Kovesi si Augustin Lazar nu vor beneficia - proiectul lui Tudorel Toader

Schimbare radicala la intrarea in magistratura: nu vor mai exista procurori si judecatori sub 30 de ani. Tudorel Toader: Tara nu are nevoie numai de procurori si judecatori, ci si de consilieri juridici, notari, avocati, executori

Procurorii si judecatorii, conditii mai stricte si vechime mai mare pentru promovare. Cine poate ajunge judecator la Inalta Curte - proiectul lui Tudorel Toader


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15087 vizualizari

 • +43 (47 voturi)    
  sa auzim.... (Miercuri, 23 august 2017, 11:05)

  liviu_ [utilizator]

  cu ce legi mai stirbim justitia?!
  pana termina psd guvernarea o sa aderam a uniunea africii sau a koreei de nord.... nuste uniuni mult mai aproape de aspiratiile noastre decat UE
  • +38 (40 voturi)    
   Africa (Miercuri, 23 august 2017, 12:29)

   CRIZA [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Jignesti Africa !
   • +46 (52 voturi)    
    Trebuie sa iesim in strada!!! (Miercuri, 23 august 2017, 12:46)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui CRIZA

    E unica solutie! De data asta pana la capat! Scos acest partid de penali, borfasi si comunisti mascati din viata politica a Romaniei pentru totdeauna! Altfel, suntem terminati ca natie.
    Un partid votat doar de batrani comunisti, idiotizati de Antena 3, Romania TV si mai nou B1, de fosti securisti si nomeclaturisti, de interlopi si asistati sociali, nu are ce cauta intr-o Romanie, membra NATO si UE.
    • +13 (15 voturi)    
     De ce crezi ca cea mai nociva si toxica (Miercuri, 23 august 2017, 13:10)

     si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     mustata peste dintii cariati nu din lipsa de bani, ci de fatalau ce e, a ales perioada concediilor ?

     Putem sa ii punem cruce , JUSTITIA din România astazi si-a dat duhul .

     Odihneasca-se in pace pana la urmatoarea votare .

     ( + + + + + + + )
    • +2 (8 voturi)    
     n-au fost (Miercuri, 23 august 2017, 13:14)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     in stare sa-si miste curul la votul din dec. 2016 si credeti ca or sa iasa in strada???
    • +13 (17 voturi)    
     IN STRADA! (Miercuri, 23 august 2017, 13:24)

     neagoe [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     Pe Facebook s-a dat strigarea: IN STRADA!
    • +11 (13 voturi)    
     va veni o vreme cand raufacatorii vor plati (Miercuri, 23 august 2017, 14:16)

     Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     Tudorele draaagaaa, o sa te lasam fara pensie si vei fi Visinescu 21. Asa sa ne ajute!
    • -21 (25 voturi)    
     Chemari la lupta dreapta, sorosista (Miercuri, 23 august 2017, 14:40)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     Chemari la lupta dreapta, sorosista, pe feisbuci. Alegerile, democratia nu conteaza !
     • +11 (17 voturi)    
      Dreapta gangstereasca a ta, e mai buna? (Miercuri, 23 august 2017, 15:04)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Voi nu vreti sa impartiti, ci sa jefuiti nepedepsiti.
     • +11 (11 voturi)    
      Mai ai tupeu sa ciripesti? (Miercuri, 23 august 2017, 16:27)

      Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Nu ti-e rusine? Probabil ca nu.
     • +4 (4 voturi)    
      ce va mai bucurati nemernicilor (Miercuri, 23 august 2017, 18:18)

      yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      de distrugerea Romanine de calaii infractori psd. Fara justutie, fara dreptate sa furati nestinghereti, sa ne nenorociti copii...
    • +12 (16 voturi)    
     Comment sters de user (Miercuri, 23 august 2017, 14:47)

     ABetterWorldWithoutVladimir [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     • -12 (16 voturi)    
      Intreaba-l pe procurorul general.Vrea sa faca legi (Miercuri, 23 august 2017, 16:38)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui ABetterWorldWithoutVladimir

      Intreaba-l pe procurorul general.Vrea sa faca legi. In America procurorii "procuresc", nu ataca ministrul justitiei ca propune legi Parlamentului.
      Intreaba si DNA-ul care ancheteaza Guvernul PENTRU CA FACE LEGI .
      Atunci nu aveai principii?
      • +3 (5 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 23 august 2017, 16:54)

       [anonim] i-a raspuns lui newlook

      • +9 (9 voturi)    
       DNA ancheteaza Mafia (Miercuri, 23 august 2017, 17:01)

       Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui newlook

       In Guvern sunt membrii unui Grup Infractional Organizat, Camorra de Balcani aka PSD. Ia trimite-i un sms lui Ghitza sa iti povesteasca el cum suveicau ei paralele pe vremea Pisicului. La fel poti sa il suni pe Cap de Peshte Shova, sa iti spuna unde e contractul Behtel, sa-l citesti si sa te crucesti.
    • -4 (6 voturi)    
     replică (Miercuri, 23 august 2017, 16:38)

     Ery20 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     Sunt cam mulți - îi enumeri chiar tu - care nu sunt de acord cu ce susții . Știi vorba „ Dacă doi îți spun că ești beat culcă-te ”
  • +12 (14 voturi)    
   mda... (Miercuri, 23 august 2017, 13:13)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   aveai alte asteptari de la jigodiile psdiste ?
  • +16 (18 voturi)    
   Daca ar fi vorba doar de "extractia unui molar" (Miercuri, 23 august 2017, 14:30)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   al Justitiei, inca ar mai fi o sansa, dar e vorba pur si simplu de politizarea justitiei iar asta inseamna ori scoaterea tuturor dintilor cu care musca, ori tocirea lor. Ceva gen PNA-ul lui Amariei si justitia din vremea ministresei lui Bombonel !

   PS. Aia care facea lectii de caligrafie !
 • +34 (38 voturi)    
  dinozaurii la putere.. (Miercuri, 23 august 2017, 11:34)

  pehash [utilizator]

  de ce e nevoie de 7-8 ani vechime pentru promovare? oare de ce in mediul privat nu exista astfel de limitari?

  nici macar la scoala nu este obligatorie varsta ca sa promovezi. daca esti bun, meritul ti-e recunocut indiferent de cati ani ai facut umbra pamanatului.
  • +36 (40 voturi)    
   pai (Miercuri, 23 august 2017, 12:05)

   nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   in shishtem nu este nevoie de astia mai tineri, cu idealuri, care sa calce pe bataturi pe unii si pe altii. e nevoie de fosile corupte care au experienta in gestionarea foloaselor necuvenite. revenim la criteriile de promovare de pe timpuri, cand perioada in care incalzeai un scaun "ierea" mai importanta decat ce stiai sa faci.
  • -11 (15 voturi)    
   Ca sa nu judece cu hormonii ! (Miercuri, 23 august 2017, 15:29)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   Ca sa nu judece cu hormonii ! Prevederi asemanatoare exista in toata lumea. Ca sa nu judece cu hormonii !

   PS: Hint: justitia NU e privata nicaieri in lumea civilizata. Ce faci matale la taraba cu leustean e "mediu privat" ; justitia e atributul statului !

   PPS: La voi, la #rezist, e corecta observatia cu meritele si varsta; nu stii niciodata ce descoperi. La USLGBT va e sef un studentel de "numai 46 de anisori, mancal-ar mama!". Altii au ramas "pe vechi" : studentia pe la 20 de ani, copii pe la 25-30....munca....sef pe la 35-40. Cei 80% de oameni normali.
   • -6 (10 voturi)    
    manca-l-ar (Miercuri, 23 august 2017, 16:39)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    "manca-l-ar", evident !
    • +1 (1 vot)    
     Bugetar? (Joi, 24 august 2017, 11:01)

     bgd [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Parintii bugetari? Altii nu pot face copii la 25-30 pt ca tre sa traga tare, pt ca parintii nu au cunostinte sau bani. La 20 de ani studentie? La 20 de ani munca prietene, si facultatea la fara frecventa. Si nu munca la stat, ci la privat, acolo unde intr-adevar performantele conteaza, acolo unde poti avansa indiferent de numele de familie.
     Iti place in vest? Stii de ce nu e si la noi la fel? Din cauza ta! Ca esti un comunist si probabil nici nu realizezi! Din cauza ta si a parintilor tai fug tinerii din tara intr-un ritm depasit doar de sirieni.
   • +1 (3 voturi)    
    bai placinta mujica, (Miercuri, 23 august 2017, 18:23)

    yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    in rossia putinista asa este este cum descri...
   • +2 (2 voturi)    
    o fi greu cu hormonii.. (Miercuri, 23 august 2017, 19:48)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    vezi tu, problema asta cu hormonii e doar la organizatia de tineret a psd, unde a evoluat tanarul proxenet care e azi primar la sectorul 3.

    de ce? probabil pentru ca la psd trage un gen masculin care are succes la sexul opus doar pe bani. restul, oamenii normali, isi rezolva problemele hormonale pe cale naturala inca din adolescenta. stiu. e greu de inteles..
 • +42 (46 voturi)    
  Tudorele... (Miercuri, 23 august 2017, 11:35)

  LLLL [utilizator]

  ...ai grija sa nu scoti oamenii pe strada...
  • +35 (35 voturi)    
   Da... (Miercuri, 23 august 2017, 12:43)

   Anna O. [utilizator] i-a raspuns lui LLLL

   ... cred ca Domnul Ministru e un nostalgic al sarbatorii de 23 august si vrea sa ne ofere o zi de neuitat.
   Poate iesim totusi in strada, chiar daca nu trebuie sa stam la coada la mici cu mustar.
   Ca spre asta vad ca ne indreptam...
  • +14 (14 voturi)    
   il doare pe TT (Miercuri, 23 august 2017, 13:16)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui LLLL

   fix in sireturile de la pantofi, ca ar scoate oamenii in strada.
   si-a vazut omu sacii in caruta, acum ce mai conteaza ca-i face poftele micului ceausescu de Teleorman? el si cu ala de-l duce ficatul.
  • +14 (14 voturi)    
   pai deja (Miercuri, 23 august 2017, 13:46)

   alllx [utilizator] i-a raspuns lui LLLL

   i-a scos cu un picior:)
   o sa fie mai grav ca in februarie, astia chiar sunt imbecili total iar musiu toader confirma complet apartenenta la sistemul bolsevizat
  • +14 (14 voturi)    
   Pai cred ca deja sfatul tau e tardiv ! (Miercuri, 23 august 2017, 14:33)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui LLLL

   Daca nu iesim acum, ce mai asteptam ?

   Un proiect de lege care sa-l declare pe Dinti de Grebla inamovibil ?
 • +52 (52 voturi)    
  Ce gluma!!! (Miercuri, 23 august 2017, 11:43)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Pai de ce sefii parchetelor nu sunt numiti de Presedinte, la fel ca preseditele ICCJ??? De ce bagati in schema ministrul justitiei? De ce puneti bete in roate magistratilor tineri sa promoveze, vreti ca tot vechile fosile sa faca jocurile? De ce impiedicati procurorii sa treaca judecatori?? Si de ce mai e CSM garantul independentei justitiei daca nu hotaraste plenul ci sectia de judecatori? Oare pt. ca in sectia de judecatori madam baltag si cateva acolite fac legea si lucreaza pe mana cu penalii pt. subminarea si subordonarea justitiei??? Si de ce nu transpuneti exact Directiva UE privind confiscarea extinsa, de ce faceti jocul infractorilor???
 • +49 (49 voturi)    
  Au scos presedintele din numirea procurorilor!!!!! (Miercuri, 23 august 2017, 11:48)

  EuSiCuMine [utilizator]

  ATENTIE! Au scos presedintele din numirea procurorilor!
  Aici e cheia: "sa decida sectia pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justitiei, in baza unei proceduri transparente, procurori care tb sa aiba 10 ani de vechime in functia de procuror. MCV recomanda o proceduta transparenta pentru numirea in functie si neamestecul factorului politic. "
  Pai cum nu se amesteca factorul politic daca Ministrul Justitiei, adica politicul, propune? Daca propui 2 nenorociti, ce sa aleaga CSM? Macar lasa CSM sa aleaga!
  • -16 (16 voturi)    
   presedintele (Miercuri, 23 august 2017, 13:45)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   Presedintele nu e factor politic? Daca era presedinte Ponta la fel de tare era sustinut rolul presedintelui in numirea procurorilor?!
   • +1 (1 vot)    
    sa-ti raspund (Joi, 24 august 2017, 8:27)

    gwolf [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

    1. Nu este sau nu ar trebui sa fie
    2. Nu, nu era sustinut la fel de tare. Ponta e un idiot
  • +13 (13 voturi)    
   Si cu ce argumente, nestiute timp de 28 de ani! (Miercuri, 23 august 2017, 14:18)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   ca procurorii se bucura de stabilitate... nu au acelasi statut cu judecatorii vezi Doamne...Debilii au inhatat Romania, modelul lor intelectual e Ceausescu. Cel financiar - de cautat la rusi ca numai ei sunt mai decazuti moral ca noi.
 • +26 (32 voturi)    
  diavolul e in detalii... (Miercuri, 23 august 2017, 12:11)

  liviu_ [utilizator]

  in mare parte schimbarile nu-s repe...
  da baga pe ici pe colea cate o stramba care ii va ajuta sa puna sefu pe care-l vor si sefu respectiv sa poata sa dea peste mana oricarui subalterna care se ia de putere!

  de asemenea MJ NU este independent politic, deci orice trece la MJ devine de fapt dependent politic!
  • +13 (13 voturi)    
   Schimbarile sunt de fond nu doar de detaliu ! (Miercuri, 23 august 2017, 14:42)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Daca se vor produce nu va fi vorba doar de bagat "strambe" "pe ici pe colea" !

   Cum bine spunea mai sus @EuSiCuMine Ministrul Justitiei va propune doua loaze si automat una va fi desemnata !

   PS. asta parca nu mai seamana cu o biata "stramba" !
   • +3 (3 voturi)    
    in principiu (Miercuri, 23 august 2017, 15:49)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    schimbarile par mici (eu ma refer strict la aparente aici)...

    ceea ce face tudorel e sa schimbe legea in asa fel incat totu sa nu para foarte rau, dar in esenta sa fie si sa nu se prinda decat o mica parte din oameni dece urmareste!

    inafara de trecerea inspectiei judiciare la minister, restul masurilor nu sunt atat de vizibil negative...
    (eu de exemplu nu m-am prins din comentariu lui ca nu mai propune presedintele sef, ci MJu... , mi-am dat seama dupa ce am rasfoit putin forumu)

    oricum e clar... cam toate atributiile de numire si verificare trec la MJ... ceea ce inseamna o politizare GROSOLANA!!!
    mai mult, din cate am inteles seful va putea sa dea in cap la uneel dosare ale subalternilor....
    + raspunderea magistratilor e FFFFF dubioasa... este o lege de principiu buna, DACA este data cum trebuie... evident ca o sa fie data in asa fel incat sa fie mai rentabil sa-l lasi pe om liber, da daca-l lasi lbier si e vinovat nu patesti nimic, daca-l arestezi si e nevinovat ai belit-o... daca asta o sa fie in modul asta justitia din romania o sa se distruga de tot, sa ne gandim doar la cazu Elodia... cine ar mai avea curaj sa codamne pe unu de genu asta?!
    • +4 (4 voturi)    
     Da, dispare independenta functionala (Miercuri, 23 august 2017, 17:06)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     a procurorului de caz, de vreme ce procurorul ierarhic superior capata dreptul sa cerceteze si temeinicia solutiei date de subalternul sau !

     Cu alte cuvinte, poate sa-l ia la intrebari de ce a apreciat intr-un anumit fel depozitia unui martor sau de ce nu a dispus cutare sau cutare proba !

     PS. Cu exceptia unor modificari tehnice vizand vechimea pe post, sau a unor modificari cerute de bunul simt cum ar fi imposibilitatea mostenitorilor magistratului de a mai pastra dupa decesul titularului de contract,locuinta de serviciu, aproape toate celelalte sunt pagubitoare intr-o proportie mai mica sau mai mare, pt independenta justitiei.

     PPS. Iar Tudorel stie asta, doar nu e vreun prost !
 • +43 (43 voturi)    
  Restauratia (Miercuri, 23 august 2017, 12:13)

  verid [utilizator]

  Tot discursul lui Toader este coborat din "1984" al lui Orwel. Este vorba de restauratie clara si de imposibilitatea justitiei de a se atinge de politicienii penali .
  • +10 (10 voturi)    
   Restauratia... (Miercuri, 23 august 2017, 13:25)

   Nonidem [utilizator] i-a raspuns lui verid

   Eu as zice ca e restauratia Justitiei din perioada Nastate!Rodica Stanoiu rediviva!
 • +41 (41 voturi)    
  Printre multe si marunte si corecte modificari (Miercuri, 23 august 2017, 12:25)

  Susufler0 [utilizator]

  s-au strecurat si "bombele"!

  1. Eliminarea independentei procurorului de caz prin faptul ca procurorul ierarhic superior ii poate verifica dosarul si sub aspectul temeiniciei, nu doar al legalitatii.

  2.Eliminarea DNA din procedura de cercetare a judecatorilor corupti.

  3.trecerea Inspectiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justitiei.

  PS. Pct 3. inseamna o politizare vadita a activitatii justitiei !
  • +7 (7 voturi)    
   nici (Miercuri, 23 august 2017, 13:22)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   nu-mi inchipui ca TT nu stie ce a facut.
   acum cariatul poate sa dea la stiuca linistit.
   • +3 (3 voturi)    
    Daca nu se intampla ceva gen OUG 13, (Miercuri, 23 august 2017, 17:11)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    respectiv o reactie fenomenala in plan intern si o alta pe masura pe plan extern, cam asa ceva !

    PS. Doar ca, atentie ! PSD este acum mult mai pregatit sa reziste decat era in iarna !
 • +32 (34 voturi)    
  Tipul asta mima independenta .... (Miercuri, 23 august 2017, 12:39)

  lp [utilizator]

  PSD-ul pluseaza mereu, cautand sa infranga rezistenta din strada si (cata mai e) din parlament. Pasul de-acum e unul urias, daca nu vor da inapoi sub presiunea #rezist, mi-e teama ca Romania nu va mai exista ca stat, se va transforma in trib.
  • +8 (8 voturi)    
   A mimat-o pana cand Dragnea i-a ghicit (Miercuri, 23 august 2017, 14:13)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui lp

   "pretul corect" !
 • -41 (51 voturi)    
  din păcate (Miercuri, 23 august 2017, 12:46)

  Mazeta [utilizator]

  Propunerile acestea au fost deja negociate și avizate de Washington și de Bruxelles. Nu se mai pot schimba.
  • +3 (5 voturi)    
   Cu siguranta... (Miercuri, 23 august 2017, 12:59)

   Johanis [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   si aia de-au negociat au zis...hai s-o vedem si p-asta, ca nicaieri in lume nu exista!
   Ba, poate prin Coreea de Nord!
   Si...foarte buna alegerea datei - 23 August!
  • +9 (9 voturi)    
   asta e ultima informatie (Miercuri, 23 august 2017, 13:00)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   pe care ai primit-o de la Moscova?
  • +9 (9 voturi)    
   voi, rusnacii, (Miercuri, 23 august 2017, 13:23)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   chiar nu mai aveti ce manca?
  • +8 (8 voturi)    
   ... (Miercuri, 23 august 2017, 13:47)

   alllx [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   hai sa-nebunesti!? ai vorbit personal cu Donald?
   sau cu Micky? Mouse, evident:)
  • +10 (10 voturi)    
   Informatule ! (Miercuri, 23 august 2017, 14:15)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Te-a chemat partidul mai repede din concediu ?
  • +2 (2 voturi)    
   poate au fost negociate la (Miercuri, 23 august 2017, 17:57)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Moscova, Ankara sa Phenian.
 • +21 (23 voturi)    
  primele sentimente sunt ca (Miercuri, 23 august 2017, 12:50)

  programatoru [utilizator]

  legile astea sunt date intotdeauna impotriva poporului, banuiesc ca vor sa scoata pe presedinte de la alegere, pentru ca niciodata PSD (partid corupt prin definitie) nu o aiba presidentia, si tot timpul au fost alese persoane incomode ...

  poate era mai bine daca decideau ca fiecare presedinte sa candideze si cu propunere de conducere la aceste organisme, ca echipa?

  PSD daca la urmatoarele alegeri vor pierde parlament/guvern si vor castiga presidentia, vor sari in sus ca nu e buna legea si sigur vor dori sa o schimbe .. poate ar fi bine sa zica ca la MJ sa fie o persoana independenta si nu politica?
 • +29 (29 voturi)    
  adio (Miercuri, 23 august 2017, 12:51)

  dum_i [utilizator]

  Adio justitie romana.

  Corupti din toata tarile, invadati romania.

  Va fi paradis pentru voi inca cativa ani, pana cand si ultimii romani platitori de taxe vor evada din lagar spre o viata mai buna.
 • +29 (29 voturi)    
  Pfff (Miercuri, 23 august 2017, 12:52)

  omezu [utilizator]

  Asta nu e nici macar "reforma" in stil P$D, este o adevarata mineriada in Justitie. Pai Stanoiu a fost parfum pe langa Tudorel. Tinand cont ca se pregatesc sa atatce si Pilonul II de pensii, o sa fim si f...iubiti si cu banii luati!
 • +15 (23 voturi)    
  Dormiti in continuare (Miercuri, 23 august 2017, 12:54)

  Martinezu [utilizator]

  Lasa ca ati iesit asta iarna si ati invins!
  Odata entru totdeauna. Ca la revolutie!
 • +32 (32 voturi)    
  Calaul Justitiei (Miercuri, 23 august 2017, 12:56)

  buncrestin [utilizator]

  Tudorel Toader s-a plasat astazi in galeria sumbra a calailor care au casapit statul de drept din Romania. Modificarile aparent bine ticluite sunt menite sa adoarma vigilenta Bruxelles-ului si sa introduca portitele atat de dragi smecherilor prin care stabii de partid sa scape oricand si oriunde, iar justitia sa fie "doar pentru catei". Tudorel Toader a parasit astazi functia publica si a trecut "pe persoana fizica" in slujba intereselor de grup. Este bine ca acest personaj sinistru sa fie cat mai repede inlaturat din functie, iar toate forurile iternationale sa fie sesizate cu privire la derapajul grav comis astazi de Guvern.
  • +6 (6 voturi)    
   ce schimba el azi vom schimba noi maine! (Miercuri, 23 august 2017, 13:29)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   cu orice pret! istrumentul nostru este iesirea la vot, al doilea... citat din Cosbuc. "Sa nu dea ...cel Sfant...sa vrem noi ..."
   • -7 (7 voturi)    
    Ce sa vreti voi, mai baiete? (Miercuri, 23 august 2017, 16:47)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

    Ce sa vreti voi, mai baiete?

    Nu ai citit ca unul din patru tineri nu munceste, nu invata si nu are de gand safaca ceva de genul asta in viitorul apropiat. Traieste intr-un apartament construit de Ceausescu - pe care il injura, din pensia parintilor - pe care ii injura si dintr-un ajutor social dat de PSD - pe care il injura.

    Pe bune, in afara de latratul din piata (unde tinerii astia sunt prezenti in permanenta, prin natura ne"ocupatiei"), ce crezi ca sunt in stare sa faca "frumosii si liberii #rezist"?
    • +1 (1 vot)    
     iti raspund eu (Joi, 24 august 2017, 8:26)

     gwolf [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     daca 1 din 4 nu munceste inseamna ca 3 muncesc. tu te concentrezi pe ala 1... asta e nivelul

     99% cei din piata au ocupatie. Nu stiu la ce fel de piata te referi, dar asta e nivelul

     in piata nu sunt doar tineri. Eu daca am o cicatrice pe fata si nu sunt frumos, sunt si eu in numaratoarea ta de tineri "frumosi"?

     retardule
  • +6 (6 voturi)    
   Motiv (Miercuri, 23 august 2017, 14:21)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   ..pentru care a ramas in guvern!

   Acesta a fost subiectul de negociere.

   No doubts!
 • +3 (3 voturi)    
  In strada! (Miercuri, 23 august 2017, 13:00)

  benicio [utilizator]

  Ei, astea deja, doamnelor si domnilor, sunt chestiuni care cer iesitul in strada. Se intampla ca in Polonia, se incearca subordonarea puterii justitiei. E o tendinta foarte periculoasa in regiunea asta, vad ca si ROmania se pregateste s-o ia pe calea Ungariei si Poloniei. La rele, nu la bune. E o tendinta care nu m-ar mira sa fie regizata la Moscova.
 • +7 (7 voturi)    
  e foarte clara... (Miercuri, 23 august 2017, 13:00)

  astronaut [utilizator]

  imixtiunea politicului in justitie , ba mai mult putem vorbii de o subordonare a acestuia din urma , pornind de la numirea sefilor parchetelor , continuand cu eliminarea independentei procurorului de caz , crearea directiei care se ocupa de judecatorii certati cu legea si treminand cu trecerea inspectiei judiciare in subordinea Min Justitiei , se vede treaba ca CSM-ul ca si Presedintia sunt scoase din joc deci pe cai stimati toarasi ca viitorul e al nostru ! si uite asa NE VOM LUA TARA INAPOI !
 • +4 (4 voturi)    
  Non idem se duo dicunt idem! (Miercuri, 23 august 2017, 13:20)

  Nonidem [utilizator]

  Baietii au scoala buna!Si, in plus, 100 de ani de experienta!Le dam ceva la masele largi populare pentru a ne deveni complice, propunem masuri de bun simt pe langa care inseram ceea ce ne intereseaza si ne doare!
  1. Psd -la initiativa Titanului de Teleorman- ne-a "dat" 100 de lei ba inca ne mai promite 100 anul viitor-asa ca sa-i lasam sa "lucreze pentru binele Tarii"!
  2. Apoi, vine sfatosul,expertul in subtilitatile jurisprudentei si Constitutiei-mos Ion Creanga alias d-l Tudorel Toader si ne propune unele masuri necesare-responsabilizarea judecatorilor,accesul in bransa la o anumita varsta, etc.Aplaudam frenetic!Dar urmeaza la vrac eliminarea Presdintelui, numirea procurorilor sefi la DNA si DIICOT,controlul procurorilor de d-l ministru, etc.!Misiune indeplinita!Din cate stiu eu, in Constitutie scrie ceva de separarea si controlul reciproc al puterilor Statului ceea ce exista conform legilor actuale;de exemplu,Presedintele care prin definitie devine apolitic, era un filtru fata de propunerile unui ministru controlat politic.Curat incalcare de Constitutie, dar ce conteaza!Si la CCR avem oamenii nostri!Borfasii neamului au acum, pohta ce-au pohtit!
 • +10 (10 voturi)    
  Pleava abjecta la putere din 1948 (Miercuri, 23 august 2017, 13:22)

  Maniu [utilizator]

  exponentul acesteia este nemernicia sa, "domnul", ministrul gangsterismului la putere...
 • +11 (11 voturi)    
  Hotii!!! (Miercuri, 23 august 2017, 13:27)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Taie din atributiile Presedintelui si le da ministrului jusitiei, om de paie, sa numeasca el procurorii sefi. Taie din atributiile plenului CSM (unde majoritatea e pro justitie independenta ) si le da sectiei de judecatori (unde majoritatea e pro penali si impotriva justitiei adica madam baltag si cateva acolite). Impiedica sa intre tinerii in magistratura, impiedica tinerii magistrati sa promoveze pt. ca tot fosilele si vizile de topor ramase in sistem sa decida in dosare cheie la instante superioare...Modifica Directiva privind confiscarea extinsa lasand-o fara efect si fara a preciza obligativitatea recuperarii prejudiciului si a confiscarii averilor dar stiu sa timoreze magistratii prin introducerea ca obligatorie a dreptului de regres a statului fata de magistrati. Si cel mai important, trece Inspectia Judiciara in subordinea ministrului justitiei pt a sicana, timora, hartui, magistratii care deranjeaza si nu se supun penalilor. tu dorel este mai hot decat prostul de iordache, pe ala nu-l ducea capu...Un alt mare pericol pt. justitie este majoritatea fragila pro justitie din CSM , aici, la sectia de judecatori sunt cateva elemente in frunte cu baltag care submineaza independenta justitiei si fac jocul penalilor, pe mana cu ghica-amr si garbovan-unjr. Penalii au bagat calul troian in justitie...
 • +5 (7 voturi)    
  psd ciuma rosie (Miercuri, 23 august 2017, 13:34)

  Ingwar [utilizator]

  PSD-ul este o amenintare continua la statul de drept.
  in 2016 au cistigat alegerile mintind oamenii cu povesti si au promis pensii si salarii mari, pentru aceasta au imprumutat de la FMI 2017 sume usiase de bani(miliarde euro) care tot noi va trebui sa le intoarcem, noi lucram pentru a satisface mofturile penalilor, ei ne fura iar noi cit o sa mai rabdam ? psd-ul trebue scos in afara legii + alegeri anticipate ar fi o solutie. psd = adunatura de hoti, criminali, comunisti, populisti, incompetenti, dusmanii poporului romanesc.
 • +7 (7 voturi)    
  Luati-va repede bilete la TAROM! (Miercuri, 23 august 2017, 13:40)

  trem [utilizator]

  Da faliment si asta si nu o sa mai putem pleca din tzara decat low-cost.

  Tudorele o sa te laude Partidu' pan' la cer si inapoi cu legile astea. Taticu tau Dragnea va putea sa isi asigure un viitor luminos.....
 • +9 (9 voturi)    
  TuDorele ta-au "inmuiat " cu scheletii din fisete? (Miercuri, 23 august 2017, 13:50)

  Plagarus [utilizator]

  Si tu fiul meu ?
 • +10 (10 voturi)    
  psd-alde-udmr (Miercuri, 23 august 2017, 13:52)

  alllx [utilizator]

  scoase in afara legii pt atac la siguranta nationala, subminarea economiei, incalcarea drepturilor fundamentale ale omului, actiuni anticonstitutionale, protejarea coruptiei si a coruptilor, constituire a unui grup infractional organizat!
  Mr. President e momentul sa ceri aceste lucruri, atlfel devii complicele lor.
  Dizolva parlamentul daca vor vota asa ceva! O sa ai in strada suportul a peste 1 milion de oameni cat si sprijinul UE+SUA!
  Referendum legal si gata cu golaneala! psd out! alde out! udmr out!
  Altfel..ramaneti si tu si ei cu 5 milioane de pensionari si inca 2 milioane de asistati, ca noi astialalti o intindem spre tari normale!
 • +9 (9 voturi)    
  Strada (Miercuri, 23 august 2017, 13:52)

  benicio [utilizator]

  Nu se poate, subordonarea justitiei nu trebuie acceptata sub nici o forma. De ce nu e bine cum e acum? S-a vazut ca justitia isi face treaba, ii trimite dupa gratii. ANAF e cel care nu isi face treaba, pentru ca nu le confisca averile. Nu poti sa tii sub papuc judecatorii. Nu poti sa-l elimini pe presedinte din numirea conducerilor unor institutii atat de importante. Este strigator la cer. Ne intoarcem pe vremea Rodicai Stanoiu, satrapul justitiei post-decembriste, pentru a pregati terenul unor furtisaguri ca pe vremea lui Adrian Nastase, groparul principal al economiei post-decembriste.
 • +9 (9 voturi)    
  Inca un SINISTRU, protector al coruptiei ! (Miercuri, 23 august 2017, 13:59)

  deval [utilizator]

  Intrebare : Care e diferenta intre dnul.Ciordache dottore din Balti si dnul.Dorel doctor in drept si multiplu sef in justitia Romaniei timp de peste 20 de ani cand motorul este protectia coruptiei ?!
  Anticoruptia nu mai e chestiune de siguranta nationala si de consolidare a statului de drept ?! Nu mai are legatura cu CSAT de ieri dle Dorel ??!
  Rusineeeeee ! Ciordache avea o scuza , ca e cum e , ca a devenit ministru din politruc si ca are dreptul facut prin corespondeta/telepatie dar matale ?! Sunteti incalificabil pentru cele trei modificari nemernice !!
 • +9 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 23 august 2017, 14:29)

  [anonim]

 • +5 (7 voturi)    
  Ochii pe el si pe legile lui! (Miercuri, 23 august 2017, 14:32)

  valll [utilizator]

  La prima vedere a facut si propuneri curajoase cu exceptia scoaterii presedintelui de la decizie, care pare o comanda de la PSD. Dar, dupa cum s-a purtat in cele sase luni de mandat, rezulta ca e un tip alunecos, viclean si fricos de cei care la-au numit si care asteapta de la el supunere.
  Din acest motiv, ochii pe el, cea mai mare atentie la legile pe care le-a propus si luarea de pozitii viguroase si intemeiate, daca au capcane sau sunt praf in ochii opiniei publice.
  Justitia trebuie sa functioneze dupa legi ferme, sa aiba si raspunderi, nu numai privilegii votate de ei insisi, inamovilitati si lipsa de control. Tara a suferit mult de pe urma acestei Justitii pline de pete, situatia nu mai poate continua la fel!
 • +17 (17 voturi)    
  Foarte dubioasa logica lui Tudorica... (Miercuri, 23 august 2017, 14:37)

  Cataleya [utilizator]

  Din moment ce Tudorica sustine ca Inspectia Judiciara aflata sub conducerea unui ministru va fi mai inependenta politic decat era sub conducerea CSM, inseamna ca omul este de-a dreptul imbecil!
 • +11 (11 voturi)    
  Ce mai atâta vorba ? (Miercuri, 23 august 2017, 14:57)

  batmanss [utilizator]

  Hai sa iesim in strada ! "Omu" asta și-o cere cu toate ca ordinele vin de la Dragnea .
 • +7 (11 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 23 august 2017, 15:17)

  prostu satului [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  Al ce va asteptati? (Miercuri, 23 august 2017, 16:27)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Sluga gruparii Fenechiu-Vlasov isi face datoria. Dupa ce si-a angajat odrasla in universitatea al carei rector e, continua victorios misiunea pentru care a fost trimis la Palatul Victoriei.
 • +5 (5 voturi)    
  Din trasnaie in trasnaie psd-ul (Miercuri, 23 august 2017, 16:30)

  Fu Leng [utilizator]

  Mai ramane sa vad ca le da pensie speciala la aia care beau 2 litri de pufoiaca pe zi.
  • -6 (6 voturi)    
   Vorbesti despre unul dintre cei patru tineri.... (Miercuri, 23 august 2017, 16:59)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

   Vorbesti despre unul dintre cei patru tineri - statistic vorbind - care nu munceste, nu studiaza si nu are de gand in viitorul apropiat sa faca asa ceva?
   • +2 (2 voturi)    
    Pai si cine mai angajaza de cand au venit astia (Miercuri, 23 august 2017, 17:38)

    deval [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    la guvernare ? Doar daca :
    -esti un angajator nebun,
    -ai contracte garla cu statul si chiar ai nevoie !
    Adica doar daca esti psd-ist contributor (adica imparti cu ei ce furi si raspunzi mai tarziu tu singur) ! Acum, nici statul nu mai face angajari si cand o sa o faca, va fi dramatica spaga ..... Dar asa , intre noi, statistic , de unde aveti datele astea ? Intreb pentru ca Romania pe datele ei statistice , nu stie ce pupulatie si ce numar de alegatori are si a recunoscut ca nu modifica numarul acestora pentru ca ne-ar scadea locurile , voturile si alocarile de la UE.....
   • +2 (4 voturi)    
    Ai uitat sa adaugi vatac de psd (Miercuri, 23 august 2017, 18:20)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Si care e ferm convins ca pt mizeria lui e vinovat Base, Soros, multinationalele, bancile etc.
    Ps- si cat se mai sbate dracna sa ii asigure cinzaca zilnica, vai vai vai
   • 0 (0 voturi)    
    da (Joi, 24 august 2017, 8:32)

    gwolf [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    si de aia, da.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by