Fiul liderului PSD Liviu Dragnea, Valentin Stefan Dragnea, a decis ca ferma Salcia din Teleorman, al carei obiect principal de activitate este cresterea porcilor si pe care o controleaza de mai multi ani, sa aiba actiuni la purtator, si nu actiuni nominative ca pana in prezent, scrie profit.ro. Informatiile au fost publicate in Monitorul Oficial.

Liviu Dragnea, Dragnea jr si imagini din ferma de porciFoto: turnucustiri.ro

Actiunile la purtator, care nu includ elementele de identificare ale titularului, sunt folosite, printre altele, si in cadrul firmei de constructii Tel Drum, prezentata in presa ca fiind "patronata din umbra" de Liviu Dragnea, ipoteza negata insa repetat de acesta, potrivit sursei citate.

In urma cu doar o zi, Liviu Dragnea a declarat ca s-a interesat la "specialisti" pentru a vedea "cum e" cu actiunile la purtator iar acesti "specialisti" i-ar fi spus ca "nimeni nu poate sa aiba niste actiuni si sa le tina ascunse", deoarece acestea se pot vedea la "sedintele AGA" sau cand se repartizeaza dividentele.

"Nu poate exista in Romania ca cineva sa aiba actiuni de care institutiile statului sa nu le stie", a continuat Dragnea.

Dragnea junior controleaza mai multe firme, printre care si Ferma Salcia S.A. Acum, el a decis ca valoarea nominala a actiunile existente in firma sa fie ridicata de la doar 2,5 lei la 9.000 lei/actiune, iar actiunile nominative sa fie transformate in actiuni la purtator. Informatiile au fost publicate in Monitorul Oficial.

Ferma, cu 240 de angajati, a inregistrat in 2015 un profit de 89.265 lei la o cifra de afaceri de 39,5 milioane lei. Anul trecut, ferma a avut afaceri de 34,2 milioane lei si un profit net de 52.255 lei.

HotNews.ro a dezvaluit, in martie 2017, cum a ajuns o ferma de porci din Teleorman de la Tel Drum SA, companie cu care presedintele PSD a negat mereu ca ar avea vreo legatura, in proprietatea fiului lui Liviu Dragnea.

In aprilie 2014, Valentin Stefan Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea) a intrat in posesia a 90 % din firma Romcip SA, rebotezata anul acesta Ferma Salcia SA.