Peste 4.000 de viori au ars intr-un incendiu puternic ce a cuprins sectia din Toplita a fabricii de instrumente muzicale din Reghin, fiind necesara interventia a 70 de pompieri militari si civili, care au reusit sa stinga flacarile dupa aproape sase ore, anunta News.ro. Incendiul, care fost cauzat de un scurtcircuit, a provocat pagube de un milion de lei.

Sectia din Toplita a fabricii de instrumente din Reghin a fost cuprinsa de un incendiu, luni seara, iar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Oltul" al judetului Harghita a trimis initial la fata locului doua echipaje locale, cu opt subofiteri. Ulterior, au fost suplimentate fortele de interventie cu pompieri ai Detasamentului Gheorgheni, Detasamentului Reghin (judetul Mures), precum si de la serviciile voluntare ale localitatilor Borsec, Subcetate, Sarmas si Lazarea. In total, peste 70 de pompieri militari si civili au intervenit cu 12 autospeciale de stingere, acestia fiind coordonati de inspectorul sef al ISU Harghita, colonel Cimpoesu Stelian.

"La sosirea pompierilor, ardea sectia de viori, in totalitate, pe o suprafata de circa 2.000 de metri patrati, cu pericol de propagare la acoperisul cladirii si halele de depozitare a materiei prime (lemn de frasin)", se arata intr-un comunicat de presa al ISU Harghita.

Pompierii au alimentat autospecialele de stingere cu apa direct din raul Mures, cu ajutorul motopompelor transportabile, pentru a nu se pierde timp cu drumurile pana la cei mai apropiati hidranti.

Potrivit pompierilor, sectia de instrumente muzicale a ars in totalitate, iar aici erau depozitate peste 4.000 viori, care au fost distruse, alaturi de echipamente de lucru ale fabricii.

Acoperisul halei de productie si acoperisul sectiei de depozitare a materiei prime au fost distruse pe o suprafata de aproximativ 3.700 de metri patrati.

Dupa cercetarile efectuate, pompierii au ajuns la concluzia ca incendiul a pornit de la un scurtcircuit produs de un motor electric.