Aproximativ 100 de politisti, angajati ISU, jandarmi si voluntari au reluat, miercuri dimineata, cautarile unui tanar de 24 ani, din localitatea Oteleni, disparut sambata seara, informeaza Agerpres.

Aproximativ de politisti din cadrul IPJ Iasi si IPJ Neamt, angajati ISU Iasi, jandarmi din cadrul Gruparii Mobile Bacau si voluntari au reluat miercuri dimineata cautarile unui tanar de 24 ani, din localitatea Oteleni, care a plecat sambata seara de acasa si nu s-a mai intors.

Misiunea de cautare este coordonata de Inspectoratul Judetean de Politie, care a demarat cautarile din cursul zilei de luni, imediat dupa ce tatal lui Alexandru Agiurgioaiei a anuntat disparitia.

"Se cauta pe o distanta de peste 10 kilometri, intre localitatea Doljesti, din judetul Neamt, si comuna Oteleni din judetul Iasi. Pe parcursul zilei de luni, imediat dupa ce am primit sesizarea, mai multi politisti, pompieri si voluntari au demarat cautarile. Au fost folosite si trei buldoexcavatoare pentru deszapezirea unui drum comunal care face legatura intre cele doua localitati", a declarat, pentru AGERPRES, Anca Vajiac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie.

Potrivit declaratiilor facute de tatal lui Alexandru Agiurgioaei, sambata seara tanarul a plecat cu patru prieteni la discoteca din satul Butea, aflata la 12 kilometri de localitatea Oteleni, satul natal. Dimineata, in drumul spre casa tinerii au fost prinsi pe drum de viscol.

Din cauza vantului puternic si a vizibilitatii extrem de reduse, fiecare dintre cei cinci si-a continuat singur drumul spre casa, Alexandru fiind vazut ultima data alergand pe drumul care leaga localitatea Butea de Oteleni. Tatal baiatului a anuntat abia luni disparitia, initial el crezand ca din cauza viscolului a ramas peste noapte la unul din prieteni.