Traficul rutier pe DN18, in Pasul Gutai, intre localitatile Baia Sprie si Mara, din judetul Maramures, a fost restrictionat, joi dimineata, pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, din cauza ninsorii abundente, in zona intervenind mai multe utilaje de deszapezire, anunta Centrul Infotrafic.

In judetul Maramures, pe DN18, Pasul Gutai, intre localitatile Baia Sprie si Mara, din cauza ninsorii abundente, s-a luat masura restrictionarii traficului greu.

Prefectul de Maramures, Sebastian Mihai Luput, a declarat pentru News.ro ca aproximativ 11 utilaje de deszapezire intervin in Pasul Gutai, pana acum neexistand masini ramase blocate in zapada.

El a precizat ca trei utilaje au fost aduse de la Oradea si unul de la Dej pentru a ajuta la curatarea zapezii de pe sosea.

In judetul Maramures a inceput sa ninga din nou, dupa ce miercuri a nins toata ziua.

In Pasul Gutai s-a intervenit pentru deszapezire si miercuri, cand au fost aduse opt utilaje si un remorcher, pentru a se fluidiza traficul. De asemenea, drumarii au actionat cu cinci utilaje si in zona Cavnic, pe DJ 184.

Autoritatile din Maramures le recomanda soferilor sa circule cu atentie, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu zapada si sa-si echipeze autovehiculele cu lanturi.