Trei ofiteri ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPRPCIV) Bucuresti sunt cercetati administrativ de Ministerul Afacerilor Interne dupa ce au permis intrarea lui Calin Popescu Tariceanu prin curtea interioara a cladirii, ocolind coada, pentru a-si preschimba permisul auto. Un al patrulea ofiter de la acest serviciu si-a depus dosarul de pensionare, au precizat surse din Ministerul Afacerilor Interne pentru News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre comisarul-sef Cristian Nechifor, directorul adjunct al SPRPCIV, comisarul-sef Daniel Enache si subcomisarul Lucian Constantin Popa, ofiteri specialisti in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, au declarat surse din cadrul MAI.

Comisarul-sef Florin Radulescu, seful serviciului, si-a depus dosarul de pensionare dupa ce imaginile cu seful Senatului intrand prin curtea interioara au devenit publice, au mai precizat sursele citate.

Cercetarea facuta de ofiterii Ministerului Afacerilor Interne este una administrativa, verificandu-se daca ofiterii vizati au incalcat atributiile de serviciu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost filmat de News.ro pe 11 august, cand s-a dus sa-si reinnoiasca permisul de conducere ocolind coada de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Bucuresti pe o usa din curtea interioara. Acolo a fost asteptat de reprezentanti ai institutiei, care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului. In tot acest timp, in care Tariceanu a completat documentele si a facut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea sa intre in cladire desi incepuse programul oficial de lucru cu publicul.

Solicitat de News.ro sa comenteze aceasta situatie, comisarul-sef Florin Radulescu, seful Serviciului Public Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), declara: "Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot sa va dau date cu caracter personal". Intrebat cum i s-a putut permite lui Calin Popescu Tariceanu sa aiba intreaga cladire la dispozitie pentru reinnoirea permisului de conducere, Radulescu a spus: "Habar nu am despre ce vorbiti. Nu stiu nici macar cu cine vorbesc, m-ati sunat pe numarul personal si nu cred ca v-am dat eu numarul. In cladire sunt mai multe institutii, nici nu stiu daca a venit la noi sau in alta parte".

Tariceanu a dat primele explicatii pe acest subiect la cinci zile de la izbucnirea scandalului, sustinand ca oamenii cu functii importante trebuie da se dedice problemelor societatii, nu statului la coada.

El a reluat explicatiile si in urma cu o saptamana, cand a spus ca nu a vazut si nu crede ca "ar fi de dorit sa vedem prim-ministri, ministri, presedintele tarii in trecut sau in viitor facand acest tip de exercitiu" - statul la coada. Tariceanu a mai spus ca "cei de la SPP" i-au transmis ora la care trebuie sa se prezinte dimineata pentru a depune dosarul.