Marti are loc prima repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2016 - 2017. Rezultatele vor fi publicate pe site-ul edu.ro.

Pe 20 iulie vor fi afisate rezultatele in scolile gimnaziale, adica listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in liceele din judet, potrivit calendarului Ministerului Educatiei. Intre 21 si 29 iulie candidatii repartizati trebuie sa isi depuna dosarele de inscriere la scolile unde au prins loc.

Repartizarea candidatilor la liceu pe locurile pentru romi a avut loc intre 11 si 13 iulie, iar inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special - intre 14 si 16 iulie.

Pe 28 iulie va fi organizata a doua repartizare computerizata si se va afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal de stat lista candidatilor repartizati in acea institutie in a doua etapa.

A treia repartizare computerizata a absolventilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare, va fi pe 1 si 2 septembrie.

In ceea ce priveste admiterea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa repartizarea acestora se va desfasura in perioada 27 - 29 iulie.

Admiterea in clasa a IX-a in liceele de stat se face fara examen, pe baza unei medii obtinute intre media generala la Evaluarea Nationala (75 la suta) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (25 la suta).