Vom incerca sa contactam autoritatile pentru a le semnala problemele ridicate de dumneavoastra si a le adresa intrebari. Asteptam in continuare sugestiile si comentariile in sustinerea acestei campanii.

Pentru Andrada

Cred ca orice comentariu este inutil. Ceea ce semnalati dvs. denota "importanta" pe care o acorda ministerul tezelor. Ma voi interesa la Comisia pentru curriculum, ei au facut subiectele, sa vad daca pot depista autorul aberatiei.

Pentru Weather

Problema este gresit pusa. Important este ca si "smecherii" si "taranii rupti in fund" sa beneficieze de conditii egale. Adica, sa nu copieze nici unii, nici altii, ci sa intre la liceu pe merit.

Pentru Emily

Situatia este, intr-adevar, generalizata.

Pentru Stefan Vlaston

In luna septembrie 2007 EDU CER a sustinut intr-un comunicat (http://www.educer.ro/documente/Comunicat_2sept2007.pdf) ca inlocuirea testarii nationale cu tezele unice este o eroare, din urmatoarele motive:

1.Comisiile de organizare sunt formate din directori si profesori din scoala, ceea ce le face din start neobiective.

2. Supravegherea elevilor in timpul tezelor se face cu profesori din scoala, motivati mai degraba de rezultate cat mai bune, chiar daca nemeritate, pentru elevii si scoala proprii.

3. Elevii vor invata de mici sa triseze, sa fraudeze examene, cu efect devastator asupra dezvoltarii ulterioare a personalitatii lor.

Proiectele sint in dezbatere publica si nu ramine decit sa va faceti auzita opinia. Greseala este mai greu de reparat, pentru ca metodologia nu poate fi schimbata in cursul anului scolar.

Motivatia ministrului Adomnitei in sustinerea tezelor unice a fost urmatoarea: elevii vor fi mai putini stresati. No coment.

Pentru Bogdan Adrian

Cei mai multi profesori de la liceele bune sustin reintroducerea examenului de admitere.

Meditatiile sint absolut necesare in conditiile in care nivelul invatamintului a coborit atit de jos. Care profesor va recunoaste faptul ca face meditatii cu elevii din clasa? Si, care parinte, va reclama acest lucru?