Pompierii clujeni au reusit sa stinga incendiul izbucnit, sambata, la rampa de gunoi de la Pata Rat, dupa 36 de ore de interventie, informeaza Agerpres.

'Sase echipaje de stingere a incendiilor din cinci subunitati ale ISU Cluj au intervenit pentru limitarea si stingerea focarelor de incendiu ce au afectat deseurile din rampa de gunoi din zona strazii Pata Rat, din municipiul Cluj-Napoca. In aceste operatiuni au fost implicati timp de 36 de ore peste 40 de subofiteri si cadre din conducerea unitatii si au fost utilizate circa 500 de tone de apa pentru stingerea focarelor de incendiu', se arata intr-o informare transmisa luni de ISU Cluj.

Potrivit ISU CLUJ, interventia pompierilor militari a fost ingreunata de faptul ca deseurile respective ard in masa, de faptul ca stivele au fost de 'o inaltime considerabila', iar 'multiplele focare ale incendiului s-au manifestat diferit' si au fost raspandite pe o suprafata de circa 10.000 mp.

'Pentru stingerea in masa a stivelor de deseuri, a fost necesara desfacerea lor prin utilizarea utilajelor din obiectiv si apoi a fost refulata apa in masa acestora, actiune extrem de laborioasa si solicitanta pentru toate fortele angrenate. Pentru facilitarea accesului autospecialelor de interventie a fost consolidata una dintre caile de acces la groapa de gunoi, iar alimentarea celor sase autospeciale a fost efectuata de la hidrantii cei mai apropiati, adica o distanta de aproximativ patru kilometri fata de locatia incendiului, distanta parcursa de autospecialele de stingere de peste 60 de ori, dus-intors', se mai arata in informarea ISU Cluj.

Primarul Emil Boc crede ca incendiul a fost provocat.

'Administratorul rampei de deseuri, RADP, a depus plangere penala la politie in vederea identificarii celor care au provocat acest incendiu, existand suspiciuni ca a fost un incendiu provocat deliberat', a declarat, duminica, Emil Boc.

Actuala rampa temporara de la Pata Rat este amenajata in vecinatatea vechii rampe, inchisa in urma cu cativa ani.