Patronii de la clubul Colectiv scapa definitiv de arestul la domiciliu
Tribunalul a respins o contestatie a Parchetului si a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 4, instanta care a dispus pe 22 martie ca patronii de la Colectiv sa fie cercetati sub control judiciar.
De asemenea, judecatorii au revocat masura arestului la domiciliu si pentru reprezentantii firmei de artificii - Daniela Nita (administrator), Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist), care vor fi cercetati si ei sub control judiciar.
Pe timpul cat se afla sub control judiciar (60 de zile), patronii de la Colectiv trebuie sa respecte mai multe obligatii: sa se prezinte la Parchet sau in instanta ori de cate ori sunt chemati; sa informeze organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la Sectia de Politie in raza careia isi au domiciliul (George Anastasescu - Sectia 2 Politie, Paul Gancea - Sectia 16 Politie, Costin Mincu - Sectia 22 Politie); sa nu se apropie de ceilalti, de alti participanti la comiterea infractiunilor si de martorii din dosar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale. De asemenea, ei nu au voie sa paraseasca teritoriul Romaniei fara incuviintarea judecatorilor.
Cei trei patroni de la clubul Colectiv sunt cercetati penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, fiind eliberati din arest preventiv la sfarsitul lunii decembrie 2015, dupa ce au stat aproape doua luni dupa gratii.
Procurorii de la Parchetul General sustin ca incendiul de la Colectiv s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de oameni mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in local.

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
=========================
Foarte bine ! Lor sa le dea un premiu si sa-l aresteze pe Arafat.
"Asociatia victimelor" nu-i propune pentru vreo medalie, ceva?
Cei care sunt vinovati si vor purta vina cea mai mare in acest proces sunt cei responsabili cu artificiile... ei trebuiau sa spuna NU la focul cu artificii, ei trebuiau sa ia toate masurile de prevenire a incendiilor - ei sunt cei care au masluit actele, s.a.m.d.
Arafat ar trebui demis - este persoana care a respins ajutorul ambulantelor din sistemul privat, nu a declansat sistemul de raspuns la nivel european, s.a.m.d.
Mai trebuie penalizati si cei care cu voie sau fara de voie contribuie raspandirea virusilor in sistemul sanitar.
Jos comunismul!
(Are cineva, ceva impotriva???)