Secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, va efectua saptamana viitoare o vizita in Romania si in Polonia, unde se va intalni cu mai multi oficiali de rang inalt, inclusiv cu presedintii celor doua tari, si va participa la o serie de reuniuni, informeaza un comunicat al NATO, citat de Mediafax.

Alexander VershbowFoto: NATO

Secretarul general adjunct al NATO va merge in Romania pe 3 si 4 noiembrie si se va intalni cu presedintele roman, Klaus Werner Iohannis. La Bucuresti, Vershbow va avea de asemenea o intalnire bilaterala cu presedintele Poloniei, Andrzej Duda.

El va sustine marti un discurs in cadrul conferintei Voice of the Flank Security Forum, organizata de German Marshall Fund of the United States.

Miercuri, ambasadorul Vershbow va participa la reuniunea regionala intre liderii a noua state din cadrul NATO, care va fi gazduita la Bucuresti de presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, si de omologul sau polonez, Andrzej Duda.

Secretarul general adjunct al NATO se va intalni joi cu oficiali de rang inalt in capitala Poloniei, iar vineri va sustine un discurs la Forumul pentru Securitate de la Varsovia.

O reuniune la varf intre liderii a noua tari din Europa Centrala si de Est membre NATO urmeaza sa aiba loc pe 4 noiembrie la Bucuresti, in vederea examinarii provocarilor la adresa securitatii in estul si sudul Aliantei Nord-Atlantice.

In afara de sefii de stat ai Romaniei si Poloniei, la summit vor lua parte oficiali de rang inalt din Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania si Slovacia.